8.1 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Sirenele Câmpulungului, dar știți câte dintre ele funcționează!?…..

Alte Știri

Sirenele Câmpulungului, dar știți câte dintre ele funcționează!?…..De exemplu, în orașul de la poalele Mateiașului există 11 sisteme de alarmare din anul 1974, dar nu toate funcționează. Nimeni nu s-a ocupat de ele până acum…

Cea de la Colegiul Național Dinicu Golescu, o sirenă electrică, cu putere de 1,5, NU FUNCȚIONEAZĂ.

Sirenele Câmpulungului, dar știți câte dintre ele funcționează!?…..

Mai există una la ambulatoriul spitalului municipal Câmpulung, adică la Policlinică cu o putere de 1,5, care FUNCȚIONEAZĂ.

La Centrul de plasament, numărul 2, situat pe strada Calea Plevnei, există o sirenă cu o putere de 5,5, care FUNCȚIONEAZĂ.

La blocurile din Câmpulung, sunt sirene la A2 Vișoi, D3, blocul 1 la Rotunda care FUNCȚIONEAZĂ.

Școlile generale care au sirene sunt școala 7, școala 4, la prima școală FUNCȚIONEAZĂ, la cea de-a doua NU.

Mai există o sirenă la Colegiul Tehnic pe strada Calea Brașovului care FUNCȚIONEAZĂ.

Pe Hotelul Muscelul există o sirenă electronică care NU FUNCȚIONEAZĂ.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va relua exercițiul de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, pentru verificarea funcționalității sirenelor din țară. 

Astfel, alarmele se vor auzi, din nou, miercuri, 1 martie. Acest lucru are loc în cadrul acţiunilor pregătite de structurile de specialitate ale IGSU.

Ca parte a programului din “Săptămâna Protecţiei Civile”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

El a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI, detalii despre “Săptămâna Protecţiei Civile”, un eveniment organizat de DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Care se va derula în Bucureşti şi în ţară, în perioada 25 februarie – 4 martie, şi care cuprinde mai multe activităţi menite să dezvolte comportamentul preventiv. Unde cei interesaţi se pot familiariza cu măsurile şi regulile ce trebuie avute în vedere în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

“Miercurea sirenelor – noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare. Să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populaţia.

Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva.

Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă – pregăteşte populaţia.

Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică – să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante”, a declarat Raed Arafat.

 

 

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie