7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Slujbă importantă dedicată foștilor deținuți politici din Argeș

Alte Știri

Slujbă importantă dedicată foștilor deținuți politici din Argeș. Data de 9 martie marchează atât sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Cât și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989.

Profitând de semnificația deosebită a acestei zile, Memorialul Închisoarea Pitești vă invită să participați la o serie de evenimente dedicate foștilor deținuți politic.

Ziua începe cu o slujbă dedicată victimelor regimului comunist între orele 08:00 și 10:30 (Sfânta Liturghie și parastas pentru adormiți), în Paraclisul Înălțarea Domnului, aflat în Camera 4 Spital din interiorul Memorialului Închisoarea Pitești.

Slujbă importantă dedicată foștilor deținuți politici din Argeș

La ora 11:00, tot la Memorialul Închisoarea Pitești, va avea loc vernisajul expoziției  „Mărturisitori din temnițele comuniste”, realizată de artista Aida Șușter Boțan, ce va fi prezentă la eveniment. 

Expoziția se centrează pe portretele unor personalități încarcerate la închisoarea din Pitești în perioada comunistă și ale unor supraviețuitori cunoscuți ai detenției politice.

Care, de-a lungul timpului, au vorbit public despre închisoarea de la Pitești și despre severitatea regimului de detenție. Acești martori valoroși ai istoriei recente sunt mărturisitori atât prin curajul de a se opune regimului, dar și prin adâncimea lor spirituală. 

Aida Șușter Boțan este licențiată în psihologie și a urmat cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii Botoșani, secția pictură. În prezent este instructor de terapie prin artă la Secția Psihiatrie – Spitalul Județean “Mavromati” Botoșani.

Dintre expozițiile artistei, amintim: Chipuri ale Sfințeniei (2018) , România. Jertfă și Memorie (2019).

Cu ocazia acestei zile deosebite, vizitarea Memorialului va fi gratuită între orele 11:00- 18:00.

Librăria Manuscris vă va aștepta cu promoții speciale disponibile doar în ziua evenimentului.

Comemorarea Deținuților Politici Anticomuniști în Ziua Sfinților 40 de Mucenici a fost stabilită de Parlamentul României prin legea 247/05.12.2011.

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie