-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

Șoferii de pe maxi taxi au fost trași pe dreapta!

Alte Știri

Șoferii de pe maxi taxi au fost trași pe dreapta! În dimineața zilei de 13 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au desfășurat o acțiune.

A fost pentru verificarea transportului rutier de persoane. Această acțiune a fost desfășurată la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Verificările la șoferii de maxi taxi au fost desfășurate de polițiștii rutieri cât mai rapid, astfel încât să fie adusă o atingere minimă față de pasagerii din mijloacele de transport.

Au acționat un număr de 35 de polițiști rutieri, în cadrul activităților fiind verificate 137 de autovehicule de transport persoane. Puteți vedea și Aici.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate un număr total de 32 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală de 3.915 lei, astfel:
– 5 abateri privind transportul de persoane peste limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, conform HG 69/2012;
– 27 abateri la regimul circulației pe drumurile publice, conform OUG 195/2002.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza localității Pitești unde au fost găsiți cât mai mulți șoferi de maxi taxi. Din acest oraș transportul de persoane în comun se face și către alte comune din zonă. De foarte multe ori nu se respectă regulamentul în trafic.

Au fost multe reclamații în acest sens la șoferii de maxi taxi. Că nu se respectă numărul maxim de locuri pe scaune în conformitate cu certificatul autovehiculului.

Conducătorii mijloacelor de transport persoane au fost verificați și cu aparatul etilotest. S-a ținut cont și de valabilitatea inspecției periodice.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie