18.1 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 iulie, 2024

Stațiunea șmecheră pentru pensionari de care aceștia habar nu au! E ideală vara și e din povești

Alte Știri

Stațiunea șmecheră pentru pensionari de care aceștia habar nu au! E ideală vara și e din povești. Cine a zis că persoanele în vârstă nu se pot relaxa în destinații de vis, chiar pe teritoriul României?! La noi în țară, există o stațiune care atrage pensionarii ca un magnet. Locația are de toate și este o adevărată oază de liniște și pace.

La noi în țară, există o stațiune parcă desprinsă din povești, unde natura și liniștea se împletesc de minune.

CITEȘTE ȘI. Iad în trafic pe rutele ocolitoare după ce s-a închis Valea Oltului. Vezi lista

Este vorba despre Stațiunea Sângeorz-Băi, situată în nord-estul județului Bistrița-Năsăud. Pentru că este în inima munților, temperaturile de aici o fac perfectă de vizitat pe timpul verii.

În Sângeorz-Băi, temperatura medie anuală este de 7 grade Celsius, ceea ce înseamnă că această destinație poate fi un adevărat refugiu în zilele caniculare. Sângeorz-Băi nu abundă doar în peisaje minune, ci și în izvoare vindecătoare de apă minerală.

CITEȘTE ȘI. Considerată „litoralul de la munte”, o stațiune de lângă Câmpulung Muscel atrage turiști pe bandă rulantă

Stațiunea este un adevărat paradis pentru cei care vor să se bucure de natură, dar și să ia contact cu oamenii primitori ai zonei. Legendele spun că Stațiunea Sângeorz-Băi este tărâmul Zeiței Hebe, cunoscută pentru miracolele pe care le făcea.

În Sângeorz-Băi, se spune că apele minerale pot face minuni. Despre stațiunea minune din inima munților au scris mai mulți oameni iluștri ai vremii, precum Ion Luca Caragiale, Ioan Slavici, Nicolae Iorga, dar și alții. Cei care ajung în Sângeorz-Băi pot vizita mai multe obiective turistice. Există o multitudine de muzee în zonă și case memoriale care păstrează amprenta vremurilor de altădată.

CITEȘTE ȘI. Cât costă o zi pe „Litoralul Ardealului”. Locul ideal unde ne putem răcori vara aceasta

Pensionarii care aleg să viziteze Sângeorz-Băi se pot bucura de tratamente balneoclimaterice care se fac în diverse locații, inclusiv în hoteluri. Tratamentele de aici sunt recunoscute pentru că vindecă anumite boli și afecțiuni, printre care afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni metabolice și de nutriție.

Cei interesați de astfel de tratamente pot consulta paginile oficiale ale hotelurilor din zonă. În funcție de perioada și de tratamentul pe care vrei să îl faci, poți beneficia de un preț bun.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Așadar, pensionarii și numai care vor să se relaxeze într-o zonă liniștită, pot alege oricând Sângeorz-Băi. Pe lângă faptul că este o destinație specială, nici nu aveți nevoie de un buget prea generos.

CITEȘTE ȘI. Care a fost prima capitală a Țării Românești? De ce orașul a rămas la coada istoriei și e hate

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie