20.8 C
Campulung Muscel
marți, 23 iulie, 2024

Hai să experimentezi dormitul în rulote, în nordul județului Argeș

Alte Știri

Hai să experimentezi dormitul în rulote, în nordul județului Argeș. O casă a bunicilor a fost pregătită pentru turiști. Asta pentru cei care doresc să cunoască viața la țară, cel puțin în vacanță.

La Casa Bunicilor din Leresti vei găsi o oază de liniște și frumusețe rurală, unde poți să te relaxezi și să te bucuri de natură într-un mod unic.
Pregătește-te să experimentezi dormitul într-o rulotă sau într-o căsuță tradițională, iar pentru cei mai aventuroși, sunt disponibile și ATV-uri pentru adolescenți.
Unitatea oferă facilități moderne, precum stație de încărcare pentru mașini electrice, ciubăr relaxant, grătar pentru delicii culinare, balansoar pentru momente de relaxare, trambulină pentru cei mici și un loc de joacă special amenajat.
Casa Bunicilor
📍 sat Voinești, com. Lerești, jud. Argeș
📞0727 744 399
📞 0724 250 887

1. Locuri de vizitat în Argeș – Cabana Voina și împrejurimi

O zonă splendidă, ușor accesibilă, aflată la 25 de km de Câmpulung Muscel, unde poți merge pentru mișcare sau relaxare în natură. Găsești acolo locuri amenajate pentru camping, în care poți veni cu rulota sau cortul. Și mai poți veni chiar cu pătura la picnic.

CITEȘTE ȘI. Stațiunea șmecheră pentru pensionari de care aceștia habar nu au! E ideală vara și e din povești

Ca să te familiarizezi cu zona, de la Cabana Voina poți face o plimbare scurtă de 6 km dus întors, până la cabana Cuca. Drumul până acolo e superb și nu e deloc dificil de parcurs. Râul Cuca te va însoți mereu, iar brazii și culmile munților îți vor încânta simțurile.

Ambele cabane sunt puncte de plecare spre mai multe trasee din Munții Iezer-Păpușa, însă pentru acestea va trebui să te echipezi corespunzător.

CITEȘTE ȘI. Considerată „litoralul de la munte”, o stațiune de lângă Câmpulung Muscel atrage turiști pe bandă rulantă

2. Barajul și lacul Râușor

Le găsești pe amândouă imediat ce treci de comuna Lerești, pe drumul care duce spre cabana Voina. Eu zic că merită să faci un popas de câteva minute aici, ca să respiri aer curat și să te bucuri de măreția naturii.

Pe marginea lacului Râușor noi am întâlnit o vulpiță suspect de prietenoasă, care ne-a dat târcoale timp de vreo 20 de minute. Deși despre vulpile prietenoase se spune că ar fi turbate (nu știu dacă e mit sau realitate), am lăsat-o să-și facă mendrele, nu de alta, dar am fost și noi la fel de curioși ca ea.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

3. Dealul Mățău

Cel mai înalt deal din România, poziționat la 7 km distanță de Câmpulung Muscel. Merită să mergi acolo ca să te relaxezi, să te bucuri de liniște și de o priveliște frumoasă asupra orașului.

4. Dealul Crețișoara

Crețișoara e cunoscut mai mult de localnici decât de turiști, iar cartierului construit pe deal i se mai spune și Beverly Hills. Noi n-am fost nici pe Mățău și nici în Crețișoara, dar cred că o plimbare prin Beverly Hills de Romania ar fi interesantă.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trucul secret pentru cei mai uimitori dovlecei pane

5. Locuri de vizitat în Argeș – Schitul Cetățuia Negru Vodă

Județul Argeș este cunoscut pentru așezările rupestre, iar Schitul Cetățuia Negru Vodă este una din ele. Supranumit și Meteora românească, schitul este situat în vârful muntelui, la 800 de metri altitudine, iar ca să ajungi la el trebuie să urci prin pădure, pe o potecă șerpuitoare care mai poartă și numele de „drumul Golgotei”. Urcușul nu e foarte greu, iar efortul merită, pentru că sus vei găsi o atmosferă deosebită și un peisaj pe măsură.

CITEȘTE ȘI. Cât de bănoasă este meseria de bunic? Câți bani primesc seniorii de la Stat?

6. Mănăstirea Nămăiești

Împreună cu Corbii de Piatră și Schitul Cetățuia Negru Vodă, Mănăstirea Nămăiești formează așa-zisul triunghi energetic al așezărilor rupestre din Argeș.

Cele 3 biserici sunt poziționate destul de aproape una de cealaltă și pot fi vizitate lejer într-o ieșire de o zi din București sau din alte locații apropiate.

Mai multe despre ele am scris într-un articol separat pe care-l găsești aici.

CITEȘTE ȘI. Iad în trafic pe rutele ocolitoare după ce s-a închis Valea Oltului. Vezi lista

7. Locuri de vizitat în Argeș – Mausoleul de la Mateiaș

Un monument dedicat eroilor căzuți în Primul Război Mondial și un loc din care poți învăța puțină istorie, singur sau împreună cu cei mici. Locul e destul de frecventat de copii care merg în excursii cu școala, dar nu numai. Îl găsești la 12 km distanță de Campulung, în comuna Valea Mare-Pravăț, chiar lângă DN.

8. Cheile și Peștera Dâmbovicioara

2 km de stânci înalte, mult, mult, verde și săltărețul râu Dâmbovicioara care te însoțește de-a lungul cheilor, iată pe scurt descrierea unui alt loc frumos din Argeș. La capătul lui vei găsi și binecunoscuta peșteră Dâmbovicioara.

CITEȘTE ȘI. Noul model Dacia Spring a început să facă furori. Ce preț va avea mașina restilizată

Deși am fost la Cheile Dâmbovicioarei de nenumărate ori, nu am găsit poze de acolo în arhiva personală (ceea ce e foarte ciudat), însă ca să vezi dacă ți-ar plăcea să vizitezi zona, intră pe blogul Marcelei de la Călătorii de Weekend unde vei găsi detalii și o mulțime de fotografii.

CITEȘTE ȘI. Ce trebuie montat OBLIGATORIU pe mașină. S-a dat LEGE

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană

Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană. Măsurile propuse de Ministerul Educației, de acordare...

Alte știri din aceeași categorie