10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Supermeci de talie mondială la Pitești Arena

Alte Știri

Supermeci de talie mondială la Pitești Arena. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea a anunțat pe pagina sa de socializare că a semnat Protocolul de colaborare dintre Primăria Municipiului Pitești și Federația Română de Handbal.

În baza acestui protocol echipa națională de handbal feminin va desfășura la Pitești un cantonament de pregătire. Acesta va include și supermeciul de calificare la mondiale cu Portugalia!
Între 1 și 10 aprilie 2023, fetele se vor antrena în orașul Pitești în vederea disputării barajului de calificare.
Meciul tur de calificare cu naționala Portugaliei va avea loc în 8 aprilie, de la ora 17:00, în polivalenta „Pitești Arena”!
Returul se va disputa pe 12 aprilie, în Portugalia. Echipa calificată va participa la Mondialul 2023 desfășurat în Danemarca, Norvegia și Suedia, între 30 noiembrie și 17 decembrie!
Așadar, în 8 aprilie, vom fi cu toții în „Pitești Arena” pentru a le susține pe fetele noastre!
Până în prezent, echipa națională de handbal feminin a României nu s-a calificat decât la patru turnee olimpice. Cea mai bună clasare a fost la Olimpiada de vară din 1976, unde România a obținut locul 4.
România este singura țară a cărei echipă națională a participat la toate edițiile Campionatului Mondial.

Cea mai bună marcatoare la Campionatele Europene

Simona Gogîrlă (2000), 68 de goluri.
Cristina Neagu (2010), 53 de goluri. Lotul oficial lărgit al echipei României cuprinde 33 de handbaliste. Componența acestui lot poate fi consultată pe pagina web oficială a Federației Române de Handbal.

În cea mai mare parte, informațiile sunt preluate din enciclopedia de handbal intitulată „Istoria jocului”, întocmită de profesorul Constantin Popescu Pilică și disponibilă pe pagina oficială a Federației Române de Handbal.[11] Deoarece uneori aceleași nume sunt ortografiate diferit, în special cele ale jucătoarelor de etnie maghiară sau germană, în lista de mai jos a fost preluată grafia din diverse documente oficiale emise de către instituții ale statului român.[12][13]

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie