29.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 19 iunie, 2024

Surprize, surprize la primăria Rucăr! Ce culoare e acum, în trend?

Alte Știri

Surprize, surprize la primăria Rucăr! Ce culoare e acum, în trend? Prezența la vot a fost de 68,38%. Cine s-ar fi gândit că PSD-ul ajunge pe locul al treilea, după ce fostul primar Ionel Dulamă a condus atâtea mandate. Pentru 4 ani, Ion Pîrnuță va fi primar.

REZULTATE PRIMAR

PÎRNUŢĂ ION38,7% (1.297)
VLAICU BOGDAN33,84% (1.134)
BONCOI DUMITRU-MARIAN21,84% (732)
GHEORGHE GABRIELA-FELICIA5,61% (188)

CITEȘTE ȘI. ARGEȘ. Rezultate alegeri locale. Ce victorie au obținut primarii în toate localitățile din județ

REZULTATE LA CONSILIU LOCAL RUCĂR 

PNL30,25% (993)
USR25,19% (827)
PSD23,91% (785)
B. AVRAM6,7% (220)
Alții13,95% (458)
Rucăr este o localitate cu oameni orgolioși. Dar extrem de înrădăcinați atunci când vine vorba despre pământul natal, tradiții și obiceiuri. Cu siguranță pentru unii a fost o alegere ușoară ținând cont de faptul că au fost candidați noi care nu au mai fost primari. Unii au experiență în administrația locală, alții își încearcă norocul fiind nou-născuți în politică.

Mulți și-au pus întrebarea “de ce să îl votez pe Ion Pîrnuță?”.

CITEȘTE ȘI. Surpriză majoră ca la LOTO, la primăria Dâmbovicioara, după alegerile locale 2024

Surprize, surprize la primăria Rucăr! Ce culoare e acum, în trend?

La aceste alegeri, rucăreanul se pare că a fost votat pentru că are o experiență politică, în spate. A muncit foarte mult după Revoluție în privat iar gestionarea banului este foarte grea în acest sector financiar mai ales în vremurile grele pe care le trăim. Ion Pîrnuță are atât experiența antreprenoriatului, cât și capacitatea de a realiza proiecte pentru comunitate.

Singura soluție ca localitatea să prospere. Ion Pîrnuță are unde bate cu pumnul în masă pentru a cere bani pentru comună, ajutor pentru proiectele cu fonduri europene și multe altele pentru dezvoltarea localității pentru că trebuie să recunoaștem – acest lucru îl doresc toți rucărenii.

CITEȘTE ȘI. Cum a reușit Elena Lasconi să “seducă” alegătorii din Câmpulung Muscel! Scor zguduitor

Datorită caracterului său antreprenorial de sorginte liberală și motivat din dorința de a imprima și primăriei Rucăr un alt ritm de lucru, testat timp de 30 ani în sectorul privat a luat decizia de a căuta sprijin în Partidul Național Liberal care să-i ofere posibilitatea de a-și duce la îndeplinire proiectele de dezvoltare ale comunei Rucăr.

CITEȘTE ȘI. WOW. O veste bună, de ultimă oră, pentru comuna Rucăr!

Ion Pîrnuță este un rucărean convins. Este dedicat comunei Rucăr, nu unor grupuri de interese, nefiind omul care să fie manevrat de către alții. Reclamațiile pe care le primește zilnic nu au făcut altceva decât să îl pună pe un drum drept și să nu îl lase să greșească. Numai de la o rucăreancă are mai bine de 60 de reclamații la toate instituțiile statului român.

Are o familie frumoasă care îl susține în toate proiectele și o echipă pe care se poate baza.  Are activități industriale, turistice, comerț și de alimentație publică. A lucrat în sistemul privat și a plătit taxele și impozitele atât locale cât și generale. Iar pentru oamenii din Rucăr a creat sute de locuri de muncă pe care le-a susținut de la Revoluție, încoace.

CITEȘTE ȘI. Argeș. REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024. Președintele CJ și Consiliul Județean

În administrația locală are o experiență de 6 mandate ca și consilier local și 2 mandate de viceprimar. Este și generos atunci când vine vorba de diverse activități sociale și culturale desfășurate în comună.

De-a lungul timpului a implementat proiecte cum ar fi alimentarea cu energie electrică pe Măra, în ciuda celor care s-au opus vehement. Un alt proiect la care și-a adus contribuția la schimbarea rețelei electrice din comună cu una nouă torsadată.

CITEȘTE ȘI. România de la Muscel. Târgul unde mănânci cei mai buni mici, alături de un pahar cu bere

În perioada în care a deținut funcția de viceprimar și-a adus o contribuție substanțială la implementarea  următoarele proiecte canalizare și alimentare cu apă (în două etape, implementate și în curs de implementare), asfaltare drumuri comunale pe o lungime de 25 km, un centru de permanență, preluarea drumului pe Măra care aparținea Statului și administrat de Regia Națională a Pădurilor.

CITEȘTE ȘI. Locuitorii din Argeș care vor primi noile cărți funciare. Ce au de făcut aceștia!

De asemenea mai are un proiect în derulare ce ține de iluminatul stradal, cu fonduri europene care se face în două etape. Un nou proiect semnat săptămâna trecută este cel legat de extinderea rețelei de canalizare. Iar în viitorul apropiat urmează semnarea contractului de asfaltare drumuri comunale de interes local, precum și extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă din punctul Măra.

Elevii de la Școala Gimnazială Nae Ghica au motive de bucurie. De curând primesc o masă caldă cu 3 feluri de mâncare printr-un proiect pilot, Rucărul fiind prins în cele 30 de comune unde se mai face acest lucru. Un alt proiect în implementare este legat de 3 stații de încărcare pentru mașini electrice pe raza comunei Rucăr.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Cel mai imens târg din Argeș. Găsești absolut orice, până îți “rupi” picioarele!

De asemenea școlile vor fi dotate cu mobilier și material didactic. Căminul Cultural este și el în construcție. Proiectele de viitor ale lui Ion Pîrnuță vizează potențialul turistic al zonei, dezvoltarea traseelor turistice, ciclo-turismul, amenajarea drumului pe Rucăr – Căpitanu – Păpușa.

Mai are în vedere rigole pentru colectarea apelor pluviale, podețe de acces în curte, înființarea after-school la cele 2 școli din comună, învățământ dual aplicat, înființarea unei echipe de fotbal, cât și un grup artistic pentru dansuri populare.

CITEȘTE ȘI. Târg unicat foarte aproape de Câmpulung Muscel. Vedetele sunt plăcintele bunicilor și străbunicilor

Ion Pîrnuță mai dorește să asfalteze drumul Măra, să refacă canalul Râușor. Are în vedere digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. A făcut demersuri pentru construirea unei capele ecumenice. De asemenea susține antreprenoriatul local.

În perioada cât a fost delegat în funcția de primar,  a început să se dezvolte localitatea prin accesarea de fonduri europene, reușind demararea proiectelor menționate anterior. Faptul că i se atribuie și nerealizările din ultimii 34 de ani este nedrept deoarece nu a avut calitatea de primar ales în această perioadă.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Două penitenciare în România care vor asigura 1.900 de locuri noi de cazare, la standarde europene

Două penitenciare în România care vor asigura 1.900 de locuri noi de cazare, la standarde europene. Vorbim aici de...

Alte știri din aceeași categorie