11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

Terapia prin shopping alungă tristeţea şi creşte sentimentul de bună-dispoziţie

Alte Știri

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan susţin că “terapia prin shopping” ar trebui reconsiderată, deoarece îi poate ajuta pe oameni să treacă mult mai uşor peste stările de melancolie, conform dailymail.co.uk. Aceştia au efectuat trei experimente pentru a demonstra faptul că mersul la cumpărături le-a conferit subiecţilor posibilitatea de a ţine sub control senzaţia de tristeţe.

Astfel, mersul la shopping este cu până la 40% mai eficient în privinţa îmbunătăţirii stării psihice, persoanele care au cumpărat ceva fiind de trei ori mai fericite decât cele care doar se uitau la produsele din vitrină sau se plimbau printre rafturi. Cercetări anterioare au arătat că persoanele care mergeau la cumpărături resimţeau aceleaşi stări pozitive şi mai târziu, când rememorau momentele petrecute în magazin, mai ales atunci când mersul la shopping fusese motivat de dorinţa de a trece peste o stare psihică negativă.

Terapia prin shopping – mersul la cumpărături pentru a contracara stările psihice negative – este adeseori considerată ineficientă, păguboasă şi o parte întunecată a comportamentului consumatorului, dar teoria noastră este că această terapie are o reputaţie mult prea rea şi că shoppingul poate fi o metodă eficientă de reducere a tristeţii“, au explicat cercetătorii americani.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie