14.1 C
Campulung Muscel
duminică, 28 mai, 2023

Toți șoferii trebuie să știe asta! Ce taxă usturătoare vor plăti de la 1 iunie!

Alte Știri

Toți șoferii trebuie să știe asta! Ce taxă usturătoare vor plăti de la 1 iunie! Toți șoferii care vor ajunge pe Litoralul românesc în această vară vor plăti această taxă de la 1 iunie 2023. Asta în cazul în care vor dori să își parcheze mașina în această zonă.

Acum, în perioada de extrasezon, tariful de parcare care se aplică peste tot este cel pentru Zona 2, în stațiunea Mamaia. În weekend-uri se aplică aceleași tarife. Însă din momentul în care se va da startul sezonului estival, regulile se vor schimba.

Începând de la 1 iunie 2023, pe Litoral se vor aplica taxe de parcare diferite. Astfel, pentru zona 0, în stațiunea Mamaia, măsurile se vor aplica atât în cursul săptămânii. Cât și în weekend-uri, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Toți șoferii trebuie să știe asta! Ce taxă usturătoare vor plăti de la 1 iunie!

Pentru zona 0 din stațiunea Mamaia, taxa de parcare va fi aplicată după prima jumătate de oră de staționare, când parcarea este gratuită.

Pentru o oră de parcare se va plăti 2 lei. Pentru 2 ore taxa de parcare va fi de 6 lei. Iar pentru 3 ore de parcare se va percepe o taxă de 10 lei. Ce depășește aceste intervale orare se va taxa cu câte 4 lei fiecare oră de staționare în parcare.

În ceea ce privește achitarea taxei de parcare, aceasta se va putea face prin intermediul automatele electronice de plată din parcare.

Ca mijloc de plată vor putea fi folosite monedele, bancnotele, dar și cardul bancar. În plus, va exista și varianta plății prin SMS, utilizând aplicația „Constanța Parking”, în mediul online, sau prin tichete răzuibile.

Referitor la zona 2, din stațiunea Mamaia, taxa de parcare va fi de 1 leu pe oră. Iar pentru o zi de staționat în parcare se va plăti 10 lei. Cei care vor să plătească parcarea pentru o săptămână, în această zonă, vor fi nevoiți să scoată din buzunar 50 de lei.

Tarifele care vor fi practicate în acest an pe Litoralul românesc vor fi mai mici față de cele de anul trecut. Astfel, în Mamaia, în 2022, turiștii erau obligați să scoată din buzunar, în plin sezon estival câte 96 de lei pe zi. Aproape cât o noapte de cazare la un hotel de 2 stele.

Vestea privind schimbarea taxelor de parcare pentru Litoralul românesc în sezonul estival a fost bine primă atât de cei care dețin hoteluri pe Litoral, cât și de cei care au agenții de turism.

Săptămâna trecută a început programul „Litoralul pentru toți 2023”

În ceea ce-i privește pe românii care vor alege să meargă în vacanță în Eforie Nord sau Eforie Sud, aceștia nu vor plăti niciun leu pentru parcare și asta pentru că municipalitatea a amenajat peste 2.000 de locuri de parcare publice și gratuite în cele două stațiuni.

Săptămâna trecută a început programul „Litoralul pentru toți 2023”, dedicat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării în perioada de extrasezon.

Dar și pentru cei care vor să facă o economie substanțială la sejururile de minim 6 nopți. Programul se desfășoară în perioada 3 mai -20 iunie. Și reîncepe pe 1 septembrie până pe 15 octombrie, în toate stațiunile de pe litoralul românesc.

În sezonul estival, șoferii vor plăti această taxă de la 1 iunie 2023.

Ultimele Știri

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul!

Câmpulungul luat la pas de mascați și procurori. Dubele au împânzit orașul! Joi, când creştinii ortodocşi sărbătoreau Înălţarea Domnului...

Alte știri din aceeași categorie