7.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Touched România lansează prima ediție a evenimentului caritabil „Zilele Porților Deschise”

Alte Știri

Asociația Touched România, organizație care militează împotriva violenței domestice, lansează, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, la Centrul Maternal Casa Agar, prima ediție a evenimentului ”Zilele Porților Deschise”.

Sub motto-ul ”Copilărie fără cicatrici”,inițiativa are rolul de a aduce în atenția publicului problemele cu care se confruntă victimele violenței domestice și le oferă, totodată, tuturor celor interesați oportunitatea de a cunoaște îndeaproape echipa și programele de voluntariat. 

Drama femeilor și copiilor veniți din medii abuzive nu este o poveste, ci o realitate cruntă. Abuzuleste o anomalie ce produce handicapuri emoționale, lasă urme foarte adânci în viețile mamelor și copiilor. Ne deschidem porțile în scopul conștientizării problemei acute din România în ceea ce privește violența domestică, dar și pentru că vrem ca femeile aflate în program să înțeleagă că au un motiv să-și reia viața, să se reintegreze social, să înțeleagă că întreaga comunitate condamnă violența și salută triumful unei mame care nu-și abandonează copilul în situații extreme, explică Natalia Ungureanu, director executiv al Asociației Touched România.

Pe durata celor cinci zile, vizitatorii vor putea viziona documentare pe tema violenței domestice, vor discuta direct cu femeile care provin din medii abuzive, vor putea participa la ateliere dedicate copiilor și vor asista,în fiecare seară,la un moment special, Ora de Basm, susținut de personalități precum Leonard Doroftei, Iuliana Tudor și Marian Godină.

„Mulțumim celor care se implică în vindecarea emoțională a persoanelor vulnerabile, victime ale abuzului.Le mulțumim tuturor celor care ne sprijină și care au ales să se implice în mod direct în această luptă, sponsori și organizatori. Voi sunteți eroii noștri, pentru că atunci când deveniți solidari acestei cauze nu salvați doar mame și copii, ci contribuiți la o reformă socială, schimbați viitorul României”, a adăugat Natalia Ungureanu.

Printre cei care s-au alăturat luptei împotriva violenței domestice și vor fi ambasadori ai evenimentului sunt: Dana Rogoz, Anca Lungu, Nicolai Tand, Paula Herlo, Nadine Voindrouh, Ela Crăciun și mulți alții.

Partenerii evenimentului care susțin cauza Touched Româniasunt: Aqua Carpatica, Alka, Starbucks, Paradisul Personajelor, Anvergura, Abex, Teatrul „Ion Creangă”, Hotel Decebal, DigiPhoto, Eu Petrec, România Liberă, Garbo şi Eroina.

Toți cei care vor să treacă pragul Centrului Maternal sunt așteptați, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, între orele 10:00-12:30 și 17:00-20:30, respectiv joi 16:00-20:30, la Centrul Maternal Casa Agar din Strada Badea Cârțan, numărul 8, Sector 2. București.

Sursă: comunicat de presă, foto: Google

 

Ultimele Știri

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?

Codul Rutier. Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani? Codul Rutier...

Alte știri din aceeași categorie