33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

TRIST. Dispare de pe piață cel mai îndrăgit model de la Volkswagen

Alte Știri

TRIST. Dispare de pe piață cel mai îndrăgit model de la Volkswagen.

Grupul auto german Volkswagen analizează o posibilă încetare a producţiei modelului Polo în Europa la finele acestui deceniu. În condiţiile în care înăsprirea reglementărilor cu privire la emisii majorează costurile cu producţia de automobile cu motoare pe combustie, informează Financial Times, potrivit Agerpres.

O decizie cu privire la înlocuirea, prelungirea ciclului de viaţă a modelului Polo sau eliminarea sa completă este “o discuţie deschisă” în interiorul companiei, au dezvăluit două surse din apropierea acestui dosar.

TRIST. Dispare de pe piață cel mai îndrăgit model de la Volkswagen

Volkswagen produce modelul Polo din 1975 şi actuala versiune va fi produsă până în 2026. În condiţiile în care se vinde pentru aproximativ 20.000 de euro, Polo este al doilea cel mai bine vândut model Volkswagen la nivel global. Fiind produs la uzinele din Brazilia, China, Spania şi Africa de Sud. Oprirea producţiei modelului Polo ar însemna dispariţia unui alt model accesibil de pe piaţa europeană. Asta după ce la începutul anului Ford a anunţat că nu va mai produce modelul Fiesta.

Un model electric i-ar putea lua locul

În mod normal, automobilele sunt produse în cicluri de viaţă de câte şapte ani, după care sunt reînnoite sau scoase din producţie.

Volkswagen are deja în plan să producă în 2026 un model electric, denumit ID2, care să coste 25.000 de euro. Grupul german intenţionează să lanseze un automobil pe baterie şi mai ieftin, de 20.000 de euro, undeva la finele deceniului. Model cunoscut provizoriu sub denumirea ID1, şi care ar urma să acopere golul apărut atunci când Polo va fi scos de pe piaţă.

 

Ultimele Știri

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite

O farmacie a publicat lista cu medicamentele care pot da un test FALS POZITIV pentru consum de substanțe ilicite....

Alte știri din aceeași categorie