1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Un coș de fum deteriorat era să lase o familie din Schitu Golești pe drumuri, în gura iernii

Alte Știri

Un coș de fum deteriorat era să lase o familie din Schitu Golești pe drumuri, în gura iernii. Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au ajuns la timp pentru că altfel ar fi fost o tragedie. S-a aprins funinginea de pe coșul de fum și exista riscul ca să se întindă și la acoperiș.

Proprietara casei când a văzut fumul gros că se ridică la cer a făcut panici. Nu a avut nevoie de intervenții medicale de specialitate.

Statistica incendiilor arată că, în medie, zilnic 12 locuinţe sunt afectate de incendii. Din cele 12 incendii, în medie, 5 se produc în pod/mansardă, iar 3 în bucătărie. La 12 incendii se înregistrează în medie o victimă.

Un coș de fum deteriorat era să lase o familie din Schitu Golești pe drumuri, în gura iernii

Din nefericire, anual, în medie 40 de copii sub 6 ani cad pradă incendiilor și efectelor lor,  urmare a neglijenţei părinţilor, fără a avea posibilitatea să se salveze. 27% dintre victimele incendiilor de locuinţă sunt persoane de peste 70 de ani (cf. Inspectoratului General pentru Situații de Urgență).

În ultimii 5 ani, în România, au avut loc circa 50.000 de incendii la locuințe și gospodării cetățenești reprezentând în medie, circa două treimi din numărul total de incendii care au avut loc pe teritoriul României.

În perioada sezonului rece, numărul incendiilor produse la locuințele și gospodăriile cetățenilor crește, iar pagubele materiale și efectele sunt însemnate. Uneori flăcările iau chiar vieți omenești. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori din neglijența oamenilor care nu își iau toate măsurile pentru evitarea acestor tragedii.

În top 3 cauze care duc la izbucnirea incendiilor de proporții în sezonul rece se află:

– montarea de coșuri de fum neconforme, defecte, improprii sau de către nespecialiști;

– utilizarea de mijloace (surse) de încălzire defecte, improvizate sau montate necorespunzător;

– suprasolicitarea sistemelor și a instalațiilor de încălzire.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie