1.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 28 februarie, 2024

Oamenii de afaceri din Câmpulung Muscel dați în gât că au scos bani din conturi pentru Bulevardul Pardon

Alte Știri

Oamenii de afaceri din Câmpulung Muscel dați în gât că au scos bani din conturi pentru Bulevardul Pardon. Na, fiecare își apără pielea mai ales când este într-o funcție publică și trebuie să justifice fiecare bănuț pe care îl primește în conturile primăriei Câmpulung.

Cum Bulevardul Pardon este blocat pentru a doua oară din cauza unor investiții în neregulă cu bani proveniți din sponsorizări, primărița Elena Lasconi a luat inițiativă. A organizat rapid o conferință de presă în care a prezentat lista cu oamenii de afaceri care au aruncat cu banii ca la lăutari, pentru nimic. Mai rău au făcut, că la ce s-a ajuns este de DNA.

ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții) a blocat toate lucrările iar alte instituții ale statului cu siguranță se vor sesiza mai ales după aceste declarații zdruncinătoare pentru unii, ale primăriței Elenei Lasconi. Mulți dintre ei au mai contribuit și cu bani pe mandatele la alți primari, dar totul a fost ținut la secret. Acum sunt pe lista primăriei Câmpulung, la secțiunea transparență totală, a mai spus primărița Elena Lasconi, în cadrul conferinței de presă.

Oamenii de afaceri din Câmpulung Muscel dați în gât că au scos bani din conturi pentru Bulevardul Pardon

Așadar luați cu pâine. Redăm declarațiile cuvânt cu cuvânt ale primăriței Elena Lasconi.

“Vreau să fac o comunicare pentru a afla toți câmpulungenii. Și pentru a mulțumi celor care s-au implicat în comunitatea din Câmpulung. Vreau să le mulțumesc celor care au sponsorizat până acum mobilierul stradal de pe Bulevardul Pardon.
Mai avem de strâns bani, mai avem nevoie de cel puțin 60.000 lei, pentru restul de flori care mai trebuie plantate.

Vreau să mulțumesc ASCM-ului pentru sponsorizare. Este vorba de 3 contracte. Unul de 164. 834 de lei fără TVA, unul de 23.807 lei și 65.690 lei. Din cei 164.834 lei s-au achiziționat 128 stâlpișori, 53 de bănci cu spătar, 17 bănci fără spătar și un proiect de amenajare peisagistică de excepție.

23.807 lei reprezintă 2 jardiniere stradale și 2 vase din plastic, adică cele care intră în jardiniere stradale vor face din capete.
Iar de 65.690 lei au fost achiziționate plante.

Cine au fost cei din Asociația Salvați Câmpulungul și Muscelul care au contribuit la această sponsorizare?

Ionel Simene 35.000 RON, Adrian Pancu de la Pet Electric 5.000 RON. Auto ARO Group 22.500, RON, 2.000 RON de la Florina Vuței de la un Băiat și o Fată. 40.000 RON de Cătălin Badea de la Timpa Cand Spyce.

15.000 RON, Ghiță Iulian de la Julien Style. 10.000 RON de la Florin Lițoi, 10.000 RON de la Ioan Neacșu, John Music Show. 500 RON de la doctorul Zidaru. 10.000 lei de la Tomiță Lazăr Pentarom, 10.000 lei de la Cornel Bivol Inic, 10.000 RON de la Ioan Stelian Romturingia, 10.000 RON de la Nicușor Sima. 5.000 RON de la Cătălin Oancea, 20.000, RON de la Adrian Cicu Titan, 10.000 lei de la Marius Șulcă, SALF. Ionuț Îngustu de la Ronest Fly, 12.500 RON, 15.000 RON de la Mihai Săndulescu Eduard Prodcom. 20.000 RON de la Gheorghe Bulugea, dar ăștia au fost prin primărie.

Și 5.000 RON de la Ionel Ieremia. Așadar, vreau să le mulțumesc foarte mult, pentru că, contează foarte mult, Bulevardul Pardon este emblema Câmpulungului.
De asemenea, vreau să mulțumesc foarte mult Holcim -ului, care a donat 280.000 de lei, 40 de coșuri de gunoi și 32 de jardiniere au achiziționat.
Vreau să vă zic un lucru pe care aș vrea să-l înțeleagă fiecare câmpulungean. Din punct de vedere legal toate aceste sponsorizări trec prin Consiliul Local doar dacă sunt bunuri și valoarea depășește 500.000 RON.

Câți bani au costat stâlpișorii pietonali?

Comunic că din partea mea există transparență totală și am văzut în spațiul public tot felul de mizerii pe românește și de și de interpretări, mamă, mamă, ce facem noi.
Eu vă spun un lucru, salvarea noastră este transparența totală.
Ajung la transparență totală imediat după ce o să le mulțumesc tot pentru bulevard celor care au făcut sponsorizarea direct la primăria municipiului Câmpulung. Este vorba despre firma IND Com 10.000 RON, Sorama, adică Iepurașul 65.000 RON, Sticarom 5.000 RON și o persoană fizică, Viorel Ochi 1.000 RON.

Cu banii aceștia am cumpărat cealaltă parte de stâlpișori pietonali.
Acum, având în vedere faptul că nu avem nimic de ascuns, chiar absolut nimic, doar că nu avem timp și oameni suficienți, chiar dacă efortul este foarte mare, l-am rugat pe colegul meu care se ocupă de site și care este pe partea de IT și aș vrea să vadă toți câmpulungenii, la secțiunea ”Informații publice”, la ”financiar”, la final după secțiunea de buget pe 2023, se află toate contractele de sponsorizare atașate.

Veți găsi toate contractele de sponsorizare, pentru că nu avem absolut nimic de ascuns”, a declarat primărița Elena Lasconi.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie