a href="http://www.trafic.ro/statistici/ziaruldinmuscel.ro">ziaruldinmuscel.ro

15.3 C
Campulung Muscel
vineri, 24 martie, 2023

Un cunoscut om de afaceri a comis-o grav

Alte Știri

Un cunoscut om de afaceri a comis-o grav. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat verificările. În ceea ce privește poluarea de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor. Aceștia au ridicat probe de sol, apă și din substanță, în vederea efectuării unei expertize.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineața zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere.

CITEȘTE ȘI. ALERTĂ. Au fost descoperite substanțe periculoase

Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier. Toate acestea în vederea efectuării unei expertize. Pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală. Sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare.

Un cunoscut om de afaceri a comis-o grav

În continuare se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei. Faptă prevăzută și pedepsită de art.356, aliniatul1 din Codul penal, art.98 alin.2 lit.a din OUG 195/2005 privind Protecția Mediului. Și art.92 alin 1 din legea 107/1996 privind Legea Apelor, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.

Ce este poluarea apei

Este prezența substanțelor chimice sau a altor componente mai mare decât cea a condițiilor naturale. Adică prezența unor substanțe precum microorganisme, metale grele sau sedimente. Acești poluanți reduc calitatea apei. Pentru a asigura siguranța apei și a proteja sănătatea, Organizația Mondială a Sănătății a făcut recomandări în orientările sale privind calitatea apei potabile:

  • Calitatea microbiologică. Pentru a verifica acest lucru, se va efectua o analiză microbiologică (studiul microorganismelor care indică contaminarea fecală, cum ar fi prezența E. coli sau diagnosticul densității patogenilor).
  • Calitatea chimică. Pentru verificarea acestuia, se vor efectua analize pentru a monitoriza prezența aditivilor, care sunt derivați în principal din ingredientele și substanțele chimice utilizate pentru obținerea și distribuirea apei. Continuarea o găsiți AICI.
Ultimele Știri

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung

Lovitură puternică pentru patronii sălilor cu jocuri de noroc din Câmpulung. Acestea ar putea fi interzise în localitățile cu...

Alte știri din aceeași categorie