19.1 C
Campulung Muscel
duminică, 19 mai, 2024

Un nou împrumut cu o valoare de 600 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Alte Știri

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 25 martie, un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 600 milioane de lei, din care vor fi făcute plăţi către beneficiarii proiectelor finanțate din fonduri europene. Sumele achitate beneficiarilor vor fi rambursate României de către Comisia Europeană. Subliniez că nici un proiect finanţat din fonduri europene nu va avea probleme cu asigurarea sumelor necesare pentru efectuarea plăţilor către furnizori, însă fac un apel către beneficiari să accelereze implementarea proiectelor şi să vină cu facturi pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene cât mai repede rambursarea fondurilor utilizate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe operaționale. Astfel, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice au fost alocate fonduri cu o valoare de 230 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost prevăzută suma de 220 milioane de lei. Totodată, pentru plata beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Mediu a fost alocată suma de 150 milioane de lei.

Ultimele Știri

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă se opun vehement

Cine sunt șoferii care trebuie să facă ITP-ul de 2 ori pe an! Rămân fără permisul de conducere dacă...

Alte știri din aceeași categorie