Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Un primar din Argeș, preocupat de propriile afaceri, găsit cu probleme de oamenii legii
Un primar din Argeș, preocupat de propriile afaceri, găsit cu probleme de oamenii legii

Un primar din Argeș, preocupat de propriile afaceri, găsit cu probleme de oamenii legii

Un primar din Argeș, preocupat de propriile afaceri a fost prins de oamenii legii cu transport de lemne ilegal. După ce a avut de-a lungul timpului probleme cu legea, primarul Cristian Dică Hristu a comis-o din nou.

În data de 27 octombrie a fost prins de poliţişti transportând ilegal lemne. Vorbim despre o cantitate de peste 38 de mc de lemn, dar primarul spune că vorbim doar despre 2 sau 3 mc de lemne pentru care nu ar fi avut documente.

Întrebat dacă era la volanul camionului, edilul a recunoscut, dar spune că nu este vorba despre toată cantitatea de lemne ci doar despre 2 sau 3 mc.

„Da, este adevărat. Alaltăieri în jurul orei 18.00 nu a corespuns cantitatea de lemne cu 2 cubi sau 3 cubi, ceva în genul acesta. Eu eram la volan pentru că şofer nu mai am. Mi-au dat o amendă de 1000 de lei, s-au confiscat lemnele. Eu am fost doar şofer pentru că angajatul meu a fost plecat, dar nu sunt eu cel care măsor sau completez acte”, a declarat primarul Cristian Dică Hristu, edilul comunei Vlădeşti.

Primarul spune că nu ştie dacă a fost deschis dosar penal în acest sens. 

Săptămână neagră pentru un primar din Argeș! Este vorba de edilul comunei Vlădești, care a fost prins la furat de lemne în urmă cu două , iar în cursul zilei de ieri, oamenii legii „l-au călcat” și la sediul firmei sale care se ocupă cu comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În urma verificărilor, polișiștii au constatat că primarul Cristian Dică Hristu avea în depozit aproximativ 30 de metri cubi de lemn pentru care nu a putut demonstra cu documente.

În ziua de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Vlădești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că reprezentantul societății verificate a expediat cantitatea de 29,91 mc de material lemnos, fără documente de însoțire și nu a verificat corespunzător avizele de însoțire, la momentul primirii în depozit a materialelor lemnoase.

Ca urmare a neregulilor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de  29,91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12680,786 de lei” anunță IPJ Argeș.

Vă reamintim că Hristu a fost prins, în urmă cu două zile, cu un TIR încărcat cu lemne furate! Potrivit unor surse judiciare, pe 27 octombrie, în urma unor verificări de rutină a transportatorilor de lemne, Hristu a fost depistat în comuna Corbi, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu macara și remorcă aproximativ 39 mc de lemn.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că edilul de la Vlădești nu avea documente pentru materialul lemnos. Astfel, acesta s-a ales cu dosar penal și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 4 ani. De asemenea, lemnul, TIR-ul și remorca au fost confiscate de către Ocolul Silvic Domnești.

sursa – foto descriptiv

About The Author

Related posts