Cu ce partid votați la alegerile parlamentare, din 6 decembrie?

PSD
PNL
USR PLUS
PRO ROMANIA SOCIAL - LIBERALĂ
PMP

Va fi numit un nou stareț la Mănăstirea ”Negru Vodă”
Va fi numit un nou stareț la Mănăstirea ”Negru Vodă”

Va fi numit un nou stareț la Mănăstirea ”Negru Vodă”

Pe 18 iulie 2020, sâmbătă, va avea loc la Mănăstirea ”Negru Vodă” slujba de pomenire a fostului stareț, protosinghelul Serafim Caiea, la 40 de zile de la înmormântare. După îndeplinirea acestei rânduieli, duminică, pe 19 iulie 2020, va avea loc ceremonia de instalare ca stareț nou a părintelui protosinghel Ieronim Gheorghiță.

Acesta este născut în anul 1980, în ziua de 6 aprilie, în municipiul Rădăuți. În anul 1996, deci la vârsta de numai 16 ani, a intrat ca începător sau novice în Mănăstirea ”Negru Vodă”, de unde a urmat cursurile liceului teoretic. Legătura de suflet a protosinghelului Ieronim Gheorghiță cu Mănăstirea ”Negru Vodă” a început din primăvara vieții sale și a rămas pe tot parcursul vieții, până astăzi, același admirator și iubitor al plaiurilor muscelene, ținând legătura de inimă cu personalul monahal și mai ales cu protosinghelul Serafim Caiea al Mănăstirii ”Negru Vodă”.

În prezent părintele protosinghel Ieronim Gheorghiţă este duhovnicul Aşezământului monahal de la Techirghiol.

Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol din judeţul Constanţa este Stavropighie Patriarhală, adică se află sub directa ascultare a Patriarhului României. Mănăstirea „Sfânta Maria“ şi Casa de odihnă patriarhală de la Techirghiol, jud. Constanţa, au fost organizate  pe locul unui sanatoriu mai vechi, întemeiat în anul 1928 de Patriarhul Miron. A fost nnumită stavropighie şi casă de odihnă patriarhală în anul 1951 de Patriarhul Justinian.

„La solicitarea noastră, Părintele Patriarh Daniel a dat înalta binecuvântare și aprobare prin care protosinghelului Ieronim Gheorghiță să i se îngăduie ieșirea din Arhiepiscopia Bucureștilor și închinovierea sa în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu viețuirea în Mănăstirea «Negru Vodă» și ascultarea de stareț al vetrei monahale muscelene” declarat Arhiepiscopul Calinic pentru Jurnalul de Argeş.

Prezentarea noului stareţ va avea loc în data de 19 iulie 2020.

About The Author

Related posts