-0.4 C
Campulung Muscel
duminică, 10 decembrie, 2023

Vaccinaţi doar pe hârtie! Percheziţii în 10 judeţe  şi în Bucureşti!

Alte Știri

Vaccinaţi doar pe hârtie! Percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti!

Ultima zi a lunii martie a adus cu ea şi 15 percheziții în județul Argeș în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, fals informatic, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

Acțiunea a început după ce un funcționar public de la un centru de vaccinare din Argeș, a fost prins în timp ce elibera o adeverință de vaccinare falsă.

#A primit peste 400 de ero pentru o adeverinţă falsă!

Angajatul din sănătate, care lucre în cadrul unui centru de vaccinare din Argeş, a fost prins în timp ce elibera o adeverință falsă de vaccinare unei persoane. Funcționarul public nu a inoculat serul de imunizare împotriva Covid 19, pentru o sumă de aproximativ 400 de euro și 300 de lei.

În urma acestei acțiuni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat 15 percheziţii domiciliare în județul Argeș, la două centre de vaccinare, dar și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea faptelor menționate anterior.

#Anchetatorii au ridicat bunuri, înscrisuri şi bani!

Polițiștii au ridicat mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, sumele de bani in euro și lei.De asemenea, au fost găsite și dozele de vaccin anti-Covid.

Potrivit anchetatorilor, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor foloase materiale cuprinse între 150 și 200 euro, funcționari publici din cadrul unor unități de vaccinare au eliberat, în fals, în beneficiul mai multor persoane, adeverințe/certificate europene digitale de vaccinare COVID, fără a administra efectiv serul de imunizare.

Ulterior, prin accesarea Platformei electronice specifice, persoanele vizate au beneficiat injust de certificate digitale europene COVID, evitând restricțiile aplicabile persoanelor nevaccinate.

#70 de persoane au fost conduse la audieri!

70 de persoane din județul Argeș, Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Buzău, Gorj, Brașov, Giurgiu, Călărași, Ilfov și a municipiului București au făcut obiectul emiterii unor mandate de aducere la audieri.

Două femei din Argeș au fost reținute. Urmează ca procurorii să decidă dacă se dispun și măsuri preventive împotriva acestora, dar și a altor persoane suspecte în acest dosar.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, dar și al polițiștilor de la serviciile de investigare a criminalității economice din județele Olt, Vâlcea, Dâmbovița, Buzău, Gorj, Brașov, Giurgiu, Călărași, Ilfov și a municipiului București.

Totodată, activităţile de urmărire penală au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Ultimele Știri

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman!

Locuitorii unei comune din Argeș, baricadați în case, din cauza unei mâini găsite, o bucată dintr-un cadavru uman! O...

Alte știri din aceeași categorie