3.1 C
Campulung Muscel
marți, 23 aprilie, 2024

VĂLEU. S-au înmulțit bolile care te lasă fără permis de conducere din anul 2024!

Alte Știri

VĂLEU. S-au înmulțit bolile care te lasă fără permis de conducere din anul 2024!  Cod Rutier 2024 prevede clar că atât depresia, cât și o serie de alte afecțiuni medicale pot pune în pericol aceste aptitudini și, în consecință, pot duce la suspendarea sau refuzul eliberării permisului de conducere.

Persoanele diagnosticate cu afecțiuni precum scleroza multiplă, boala Parkinson sau demență sunt acum incapabile să conducă vehicule și le este interzis să dețină un permis auto.

CITEȘTE ȘI. Cod rutier 2024: Ce vârstă trebuie să ai ca să poți face școala de șoferi

Autoritățile au luat măsuri și în privința altor boli precum epilepsia, vertijul, bolile de inimă sau diabetul, interzicând posesorilor de astfel de afecțiuni să urce la volan.

VĂLEU. S-au înmulțit bolile care te lasă fără permis de conducere din anul 2024!

În unele cazuri excepționale, permisele de conducere pot fi acordate sau reînnoite persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, numai după ce acestea au fost tratate și sub rezerva obținerii unui aviz medical specializat.

Afecțiunile respiratorii, insuficiența renală gravă și alte probleme de sănătate reprezintă alte motive pentru care un individ ar putea pierde dreptul de a conduce.

CITEȘTE ȘI. Cod rutier 2024. Ce acte ai nevoie pentru susținerea examenului auto

De asemenea, tulburările psihice, dependența de substanțe sau alcool, precum și problemele auditive sau vizuale pot influența capacitatea de a conduce și, în consecință, pot duce la suspendarea permisului auto.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. O mașină după care întorci capul pe stradă. Docevita 500. E o bijuterie pe patru roți

Printre afecțiunile care necesită o atenție deosebită se numără și depresia, care poate indirect conduce la pierderea permisului de conducere.

Tratamentele pentru această afecțiune conțin adesea substanțe cu efecte psihoactive sau psihotrope, ceea ce poate afecta capacitatea șoferului de a conduce în condiții de siguranță.

CITEȘTE ȘI. Codul rutier nu mai dă bătăi de cap. Cum se obține permisul de conducere în anul 2024

Încălcarea acestor reguli poate atrage sancțiuni drastice, inclusiv suspendarea automată a dreptului de a conduce și chiar pedepse cu închisoarea pentru cei care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

CITEȘTE ȘI. Ce alegem dintre Dacia Duster 2 și Tivoli facelift? Ambele au aceleași prețuri WOW

Respectarea normelor legale și a recomandărilor medicale este esențială pentru a asigura că doar șoferii cu aptitudini fizice și mentale adecvate se află la volanul vehiculelor pe drumurile publice.

Ultimele Știri

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă

Vouchere pentru cei cu pensii mici. Ajung Direct prin Poștă. Se dau bani în plus de Paște. Cine sunt...

Alte știri din aceeași categorie