33.5 C
Campulung Muscel
vineri, 12 iulie, 2024

Veste excelentă pentru pensionari. Vor primi cea de-a 13 pensie!

Alte Știri

Veste excelentă pentru pensionari. Vor primi cea de-a 13 pensie!

S-a vorbit mult și s-a promis și mai mult pentru una dintre cele mai defavorizate categorii sociale din România, pensionarii. Ba crește, ba nu mai crește punctul de pensie: ba se dă un ajutor, ba nu se mai dă, ba vine a 13-a pensie, ba s-a împiedicat pe drum….

Românii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi de la Guvern, în luna octombrie, cea de a doua tranșă (după cea din ianuarie acest an) din a 13-a pensie.

Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.

Veste excelentă pentru pensionari. Vor primi cea de-a 13 pensie!

Potrivit Avocat.net, ordonanța guvernului 168/2022, cea care prevede un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei, va fi pusă din nou în practică de luna viitoare.

Românii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi de la Guvern, în luna octombrie, sume cuprinse între 300 și 500 de lei. Cuantumul acestuia va fi însă diferit, în funcție de cât de mici sunt aceste venituri, schema propusă fiind următoarea:

a) în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv;

b) în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv;

c) în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Banii vor fi acordați prin intermediul caselor de pensii și nu se vor lua în calcul la stabilirea plafonului prevăzut privind compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor. Totodată, acest venit nu va putea fi executat silit prin poprire.

Ultimele Știri

Atenție! Nu se mai circulă oricum pe toate drumurile din Argeș!

Atenție! Nu se mai circulă oricum pe toate drumurile din Argeș! Având în vedere avertizările meteorologice de temperaturi extreme emise...

Alte știri din aceeași categorie