12.4 C
Campulung Muscel
luni, 2 octombrie, 2023

Vestea este una absolut excelentă dacă deții cel puțin un card bancar

Alte Știri

Vestea este una absolut excelentă dacă deții cel puțin un card bancar.

Un proiect de lege, adoptat recent în Senat, va garanta dispariția comisioanelor la conturi. Iar asta s-ar putea întâmpla cât de curând.

Ce-i drept, proiectul legislativ are încă nevoie de aprobarea Camerei Deputaților. Dar sunt șanse reale ca el să treacă și de această barieră, informează impact.ro.

Vestea este una absolut excelentă dacă deții cel puțin un card bancar

Se urmărește îmbunătățirea relației dintre cetățean și stat. Și se referă la consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar. Acesta este persoana cu un venit lunar ce nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Sau cu un venit în ultimele șase luni ce nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie, potrivit Legii 258/2017.

În acest caz, nu se vor mai plăti comisioane pentru deschidere, administrare, retragere de numerar, interogare a solului, plăți online și închiderea eventuală a contului în cauză.

În plus, față de asta, plata drepturilor salariale și a prestațiilor sociale se va face numai prin mijloace de plată fără numerar, în contul de bază.

Va exista, totuși, o excepție. Iar ea se va referi la angajații din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională. Și a consumatorilor vulnerabili, care vor putea primi plata în numerar în contul a ceea ce li se cuvine.

Așa cum menționam anterior, vestea este una absolut excelentă. De vreme ce se vor elimina, în ceea ce privește contul pe care românii au salariul, taxele de orice fel.

Rămâne de văzut în ce manieră se va putea face asta și, mai ales, când și cum va trece de filtrul deputaților.

Ultimele Știri

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze

Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie electrică şi gaze. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru...

Alte știri din aceeași categorie