11.7 C
Campulung Muscel
duminică, 26 mai, 2024

Viaţă salvată în munţi – contracronometru

Alte Știri

Doi jandarmi montani împreună cu cinci salvamontişti argeşeni şi un asistent din cadrul Serviciului de Ambulanţă Argeş au iniţiat o acţiune de salvare-evacuare a unui cioban din zona montană – Iezerul Mic, care sesizase  prin S.N.U.A.U. 112 că are ,,dureri în zona abdominală”. Echipa de intervenţie a început deplasarea, în jurul orei 13.00, pe traseul Cabana Voinea- barajul Râuşor-Portăreasa- Stâna Iezerul Mic – Piciorul Iezerului până la vârful Călţunu (1749 m.) unde a fost găsit ciobanul care acuza dureri abdominale în prezenţa unui alt cioban. La faţa locului, echipa medicală formată dintr-un asistent de la ambulanţă şi un medic Salvamont i-au acordat asistenţă de specialitate, transportându-l pedestru până în Punctul Portăreasa, de unde a fost preluat de un vehicul off-road aparţinând fundaţiei Conservation Carpathia şi condus până la autovehiculul  Serviciului Judeţean de Ambulanţă (ora 19.45). Ulterior a fost transportat la spitalul municipal Câmpulung. Hera Andrei în vârstă de 51 de ani a scăpat cu viaţă, în urma unei misiuni contracronometru, dusă de echipa menţionată mai sus.

 „Am plecat pe munte, ştiam locul, nu se poate ajunge acolo decât cu piciorul, iar ce au anunţat ciobanii de la stână părea a fi un infarct miocardic. Oricum din echipă a făcut parte şi medicul nostru, dar şi un asistent de la ambulanţă. Cu toţii am ajuns la stână şi cadrele medicale au intervenit pentru a-l stabiliza pe bărbatul de 51 de ani. Am plecat cu el pe picioare, dacă vă puteţi da seama ce minune au făcut doctorii, era cu perfuzia în mână şi aşa am coborât cu el până în zona unde ne aştepta ambulanţa. În felul acesta am ajuns destul de repede”, spune şeful salvamont Câmpulung, Alexandru Holboşan.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie