3.8 C
Campulung Muscel
luni, 9 decembrie, 2024

660 lei, cel mai mic salariu în Administraţia Publică Locală

Alte Știri

În calitate de lider de sindicat ne puteţi spune ce nemulţumiri aveţi?

– Guvernul României în ultimii doi ani a trecut la o perioadă de linişte nemeritată după părerea noastră, este pe final, având în vedere că condiţiile de trai s-au deteriorat la cote alarmante. Mai săraci decât acum, nu am mai fost decât acum 50 de ani, avem cel mai scăzut nivel de trai, raportat la puterea de cumpărare a salariaţilor din administraţia publică locală. Faptul că guvernanţii noştri ne-au tratat cu indiferenţă şi lipsă de respect în încercările noastre, în cadrul întâlnirilor cu membri ai Guvernului, nu s-au concretizat prin niciun fel de măsură.

Aţi fost informat de la centru de unele acţiuni în perioada imediat următoare?

– Vă aducem la cunoştiinţă că Federaţia Administraţiei Publice Locale din care face parte şi sindicatul Primus, va declanşa un conflict naţional de muncă. Vom începe prin strângerea de semnături de la membrii noştri de sindicat, în două etape. Prima etapă va fi cu pichetarea prefecturilor din judeţ, şi a doua un miting care se va desfăşura la Bucureşti, la care vrem să ia parte cam 10.000 de persoane.

Pentru cei care nu cunosc, ne puteţi spune care este cel mai mic salariu din Administraţia Publică Locală?

– Să aveţi o idee ce înseamnă salarizarea din Administraţia Publică Locală, că eu sunt reprezentantul lor, salariile la un funcţionar public, în România sunt 120.000 dintr-un total de 1 milion 200 de bugetari şi cei din locală şi centrală conform legii 88, plătiţi din bugetul statului, cei care lucrează în administraţia publică locală sunt mai puţini, am văzut ce salarii mari au funcţionarii, nu se specifică care dintre noi, un funcţionar din primăria Câmpulung de la serviciul de Asistenţă Socială, cu studii superioare are un salariu net, de 660 de lei, mai mic decât salariu minim pe economie.

Ce părere aveţi despre mărirea salariului minim pe economie?

– Mărirea salariului minim pe economie nu ajută salariaţii, se face numai în scopul de colectare de taxe mari la bugetul statului, fără nicio legătură cu bugetarii din România. Se vorbeşte de scăderea CAS-ului cu 5 procente, noi suntem împotrivă, această scădere se face la angajator, nu la angajat, cel care este deja bogat mai beneficiază de favoruri, iar cel care este sărac suferă şi mai mult. Federaţia noastră nu este de acord cu acest lucru, nu îmbunătăţeşte nivelul de trai al salariaţilor din România ajută firmele mari să se îmbogăţească mai mult decât acum, tocmai din aceste motive s-a hotărât aceste mişcări la nivel naţional. Ne-am săturat de promisiunile guvernanţilor, au avut doi ani în care să repare ce a făcut sinistrul Boc, cu măsurile lui nefericite, care nu îşi aveau rostul în România, criza creditelor suverane, am fost atraşi în spirala crizei prin măsuri iresponsabile. Promisiunile din campania electorală nu s-au concretizat cu nimic, noi am dus-o din ce în ce mai rău, din punctul de vedere al puterii de cumpărare, veniturile noastre nu mai sunt aceleaşi, nu mai putem face nimic cu salariile, pe care le luăm, eu personal pentru că am vechime 25 la sută, am 860 lei salariu. Dacă cu aceşti bani poţi să plăteşti un funcţionar public şi ai pretenţii de la el să facă treabă, nu se poate, nu ne putem plăti nici măcar dările la stat, sindicatul nostru a fost de acord cu cererea sindicatului Administraţiei Publice Locale de a se implica în astfel de mişcări. Presiuni politice s-au făcut dintotdeauna se fac deobicei prin interpuşi, ni se vorbeşte de o anvelopă salarială, pe care trebuie să o respectăm că este impusă de FMI, noi trebuie să crăpăm, ca dânşii să o ducă mai bine…  

Ultimele Știri

Tragedie pe o trecere de pietoni din Câmpulung Muscel. Un bărbat se zbate între viață și moarte

Tragedie pe o trecere de pietoni din Câmpulung Muscel. Un bărbat se zbate între viață și moarte. În dimineața zilei...

Alte știri din aceeași categorie