10.7 C
Campulung Muscel
joi, 30 mai, 2024

O școală din Câmpulung se mândreşte cu un mic As al ”numerelor”

Alte Știri

Şcoala gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” din Câmpulung se mândreşte cu un elev care are adevărate capacităţi de matematician. Este vorba despre Darius Andrei Jipa un băiat deosebit care în anul şcolar 2014-2015 va deveni elev al clasei a V-a. Ce-l deosebeşte pe Darius de alţi copii de vârsta lui? Aproape nimic …, doar perseverenţa, munca de căutare, abilitatea de a se situa mereu în frunte, puterea de a pătrunde în tainele cifrelor, de a găsi soluţii de rezolvare a unor probleme ce par imposibile.

Darius este un elev înzestrat cu reale capacităţi de matematician, este curios şi neobosit, talentat şi iscoditor, meticulous şi sârguincios”, ne-a povestit învăţătoarea Oana Bivol, cea care l-a îndrumat pe parcursul celor patru ani de şcoală de până acum.

Pe întreg parcursul anului şcolar 2013-2014 Darius Jipa a participat la numeroase concursuri în judeţul Argeş, dar şi în ţară, câştigând de fiecare dată locul întâi.

Concursul interjudeţean ” Argeşgim” – luna octombrie 2013, organizat de Scoala Gimnazială ”Negru Vodă”,  Piteşti – PREMIUL I.

Concursul interjudeţean ”Gheorghe Cenuşe” – luna noiembrie 2013 organizat de Colegiul Naţional ”Dinicu Golescu” şi Scoala Gimnazială ”Oprea Iorgulescu”,  Câmpulung – PREMIUL I şi medalie de aur.

Concursul judeţean ”Euclid” – luna noiembrie 2013, organizat la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, Piteşti – PREMIUL I şi medalie de aur.

Concursul naţional de matematică ”LuminaMath” (luna noiembrie 2013) – PREMIUL I.

Concursul judeţean ”Dan Barbilian” – luna decembrie 2013 organizat la Şcoala Gimnazială” Liviu Rebreanu, Mioveni- PREMIUL I.

Concursul internaţional de matematică ,,Şcoala cu Ceas” luna martie 2014, organizat la Scoala Gimnazială ”Take Ionescu”, Râmnicu Vâlcea- PREMIUL I şi medalie de aur.

Concursul judeţean ”Sorin Simion” – luna martie 2014 organizat la Şcoala Gimnazială ”Ion Pillat”, Piteşti – PREMIUL I.

Olimpiada zonală de matematică unde a obţinut 100 puncte – PREMIUL I.

Olimpiada judeţeană de matematică, luna martie 2014 – 100 puncte – PREMIUL I.

Concursul judeţean ”Ion Cojocaru” – luna mai 2014, organizat la Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu”, Mioveni- Premiul I.

Concursul internaţional de matematică aplicată Cangurul- 92,50 puncte, LOCUL II pe judeţ.

Rezolvitor de excelenţă al Asociaţiei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici. Şcoala Gimnazială ”Oprea Iorgulescu” se mândreşte cu un mic As al ”numerelor”, în persoana lui Darius Jipa. Merită cu prisosinţă toate felicitările şi urarea de succes pe mai departe!

 

Ultimele Știri

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc

ARGEȘ. Până la sfârșitul săptămânii are loc o manifestare unică în peisajul teatral românesc. Este vorba despre Festivalul Internațional...

Alte știri din aceeași categorie