-3.2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

VIDEO: Deschiderea anului universitar 2019-2020 la Facultatea de Științe Economice Câmpulung

Alte Știri

Deschiderea anului universitar 2019-2020 la Facultatea de Științe Economice Câmpulung. Astăzi, 1 octombrie 2019, la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Economice din Câmpulung a avut loc deschiderea anului universitar într-un cadru solemn.

Festitivitatea a debutat cu intonarea Imnului Gaudeamus și citirea mesajului Rectorului Universității Spiru Haret, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea, de către Decanul Facultății de Științe Economice Campulung, conf.univ.dr. Avram Laurenția.

,,Suntem mândri să spunem că foarte mulți studenți au hotărât să devină haretiști și în acest an. Le urăm bun venit, succes în ceea ce și-au propus și la sfârșitul anului să obținem rezultate cât mai bune”, a declarat decanul facultății, Laurenția Avram.

La festivitatea de deschidere a anoului an universitar 2019-2020 au participat și studenții din anul I,II, III dar și cei de la master.

Decanul facultății Laura Avram a prezentat echipa cu care studenții vor lucra pe parcursul celor trei ani de studiu sau celor doi ani de masterat. La festivitatea de deschidere a participat primarul Liviu Țâroiu, directorul Liceului Teoretic Dan Barbilian, profesor doctor Nicolae Zaharia, liceu implicat în toate activitățile desfășurate de facultate.

,,Este o zi deosebită în rândul studenților, a cadrelor didcatice. Ați început un drum care duce la multe reușite în viață, A urma o facultate este ceva aparte, este o încununare cu succes a cea ce ați făcut în anii precedenți și ca să ajungem la desăvârșire este nevoie și a urma studiile unei facultăți. Suntem mândri de cei care au contribuit la înființarea acestei facultății la Câmpulung aveam o oarecare tradiție în învățământul tehnic universitar încă din anii 80 și prin munca dânșilor reușim să ducem mai departe această facultate la Câmpulung. La nivel de țară fiind prima universitate privată din România. Vă felicit că ați îmbrățișat această carieră”, a declarat primarul Liviu Țâroiu.

În primăria Câmpulung aproape 60% din personal sunt absolvenți ai universității Spiru Haret. Lucrăm cu dânșii și lucrăm bine, a mai spus primarul.

Au participat în calitate de invitați, foști absolvenți ai programului de Masterat ”Contabilitate și managementul afacerilor” din cadrul facultății, care au adus în discuție rețeta succesului personal, ce a condus la dezvoltarea personală și la reușita pe piața muncii, în calitate de antreprenori.

,,Am acumulat multă experiență în această facultate. Absolvenții acestei facultăți muncesc în instituții bune și sunt renumerați cum trebuie. Am la bază și liceul Economic dar aici am învățat multe lucruri care mi-am fost de folos în activitatea pe care am desfășurat-o. Aveți sprijinul profesorilor mai mult ca peste tot. Eu am găsit rezolvare prietenească la toate problemele. Eu am o afacere datorită facultății, nu mă gândeam că se ajunge aici. Am câștigat un proiect de 40.000 de euro. Nu cred că este vreo diferență dacă terminăm o facultate la București sau la Câmpulung dar financiar este sigur aici pe plan local. Aș îndruma pe toată lumea să facă acest lucru doar cu costul unei navete”, a spus Măgurelea Georgel absolvent al facultății și masteratului Contabilitate și Managementul Afacerilor.

,,Nu mă gândeam că o să vorbesc vreodată de succesul meu. Cunoscându-i pe domnii profesori prin programul de masterat am aflat de acest proiect european – antreprenor smart – tineri ambițioși de succes. Am vrut pentru început să învăț despre proiectele europene, dar am prins încredere și am reușit. Nu am apelat la niciun fel de consultant și proiectul meu a avut succes. Este vorba despre un spațiu de relaxare pentru tineri dar și pentru cei de alte vârste, era nevoie de așa ceva în Câmpulung. Țineți aproape de profesorii de aici pentru că ei vă vor ajuta”, a mai spus Stănescu Cristina absolventă a masteratului.

Pentru accesarea fondurilor europene s-au înscris 10 foști studenți ai facultății. Instituțiile de stat și private sunt deschise către această facultate, vin permanent și cer din rândurile studenților viitori angajați. Sunt deschiși la stagiile de practică, au mai spus cadrele didactice de aici.

,,Vreau să felicit cadrele didactice pentru activitățile pe care le desfășoară aici. Învățământul universitar se împarte ca peste tot în lume în învățământ de stat și privat. Este foarte important ca la Câmpulung să avem învățământ universitar. Se poate face performanță și la privat. Această parte economică a facultății în zona de nord a județului nu face decât să crească comunitatea din multe puncte de vedere. Învățământul universitar din România este unul de calitate. Studentul poate învăța multe lucruri și la stat și privat, succesul se poate găsi oriunde. Facultatea de la Câmpulung desfășoară multe proiecte cu fonduri europene care vin în sprijinul studentului”, a declarat directorul Liceului Teoretic Dan Barbilian, profesor doctor Nicolae Zaharia.

Din partea studenților au vorbit: Olteanu Virginia, Brănescu Laurențiu și Jianu Alexandru care au urat bun venit colegilor înscriși la programele de studii universitare de licență și masterat.

,,Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, privind alegerea mea în consiliu facultății. Mă angajez ca și în acest an să reprezint interesele dumneavoastră, voi încerca să vă comunic prin cea mai bună metodă toate deciziile luate. De asemenea cadrele didactice ne-au pus la dispoziție și site-ul facultății pentru a veni în sprijinul nostru. Vă urez mult succes în noul an universitar”, a declarat Laurențiu Brănescu.

 

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie