17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Video. Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș

Alte Știri

Video. Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș. La ora 12.00 s-au deschis Porțile la Palatul Administrativ din Pitești. Acesta este una dintre construcțiile emblematice ale județului Argeș, fiind opera arhitecților Cezar Lăzărescu și Mircea Ochinciuc.

Construit în perioada 1969-1970 edificiul are o puternică încărcătură istorică, fiind locul în care au fost adoptate importante decizii politice, economice și culturale de către personalități marcante.

Video. Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș

De la ora 10.00, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, amfitrionul evenimentului le-a dat întâlnire foștilor prefecți și președinți ai instituției în noul sediu reabilitat.

Deschiderea s-a făcut printr-un moment de reculegere pentru cei care au decedat, în cei 50 ani de la existența clădirii.

Ion Mînzînă este singurul președinte al Consiliului Judeţean Argeș care a băgat picamărul în această clădire reabilitând-o cu fonduri europene.

CITEȘTE ȘI. Un colos în arhitectura Argeșului, are o bijuterie de casă la Câmpulung Muscel. E de revistele vintage

Prezent la eveniment, arhitectul Mircea Ochinciuc a spus de ce Palatul Administrativ are culoarea albă. Asta pentru că a fost prima clădire administrativă construită în Pitești.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă a acordat diplome primilor angajați instituției. A fost prezent și primul prefect al Argeșului, Nicolae Olteanu.

Dar și primul președinte al Consiliului Judeţean Argeș, Ion Mihăilescu.

 

Ultimele Știri

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?!

Ce s-a întâmplat cu cabana Voina din județul Argeș?! Aceasta este situată la 20 de kilometri de Câmpulung Muscel....

Alte știri din aceeași categorie