13.5 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

VIDEO: Peste 3.000 de persoane verificate în ultimele 24 de ore!

Alte Știri

Peste 3.000 de persoane au fost verificateîn ultimele 24 de ore, iar în cursul nopții, un eveniment cu caracter privat, aflat în desfășurare în Pitești, a fost întrerupt de polițiști.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 3.147 de persoane, dintre care 2.420 doar în cadrul acţiunilor.

220 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții- ISU Argeș, DSVSA Argeș, DSP Argeș și alte instituții).

Au fost controlate 333 de autovehicule, dintre care 98 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate 185 de societăţi comerciale, din 105 locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, 182 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.500 de lei, după cum urmează:

  • 170 de sancţiuni, în valoare de 26.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
  • o sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată ca urmare a organizării unui eveniment cu caracter privat, în spaţiu închis;
  • 11 sancţiuni, în valoare de 1.250 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Pe parcurul zilei de sâmbătă, 19 decembrie a.c., pe parcursul zilei și în cursul nopții, polițiștii piteșteni au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, a infracțiunilor contra patrimoniului și prevenirea actelor de comerț ilicit, toate în contextul verificării respectării măsurilor de protecție individuală de către persoanele aflate în zone aglomerate, în mijloacele de transport în comun, și în spațiile comerciale. De asemenea, au fost vizate respectarea măsurii izolării sau carantinării, precum și a condițiilor de deplasare justificată, în intervalul 23:00-05:00.


În cadrul activităţilor, polițiștii au verificat 871 de persoane, 65 de agenţi comerciali, 6 pieţe şi 7 centre comerciale şi 38 de mijloace de transport persoane.


În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.190 de lei, după cum urmează:

  • 63 de sancţiuni, în valoare de 19.750 de lei, au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală sau a interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);
  • 36 de sancțiuni, în valoare de 4.740 de lei, au fost aplicate conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, totodată fiind reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare;
  • 6 sancțiuni, în valoare de 3.700 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.

În ziua de 19 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au constatat că într-un imobil era în desfăşurare un eveniment cu caracter privat, într-un spaţiu închis.


Evenimentul a fost sistat, iar organizatorul a fost sancţionat sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.


Totodată, cei opt participanți identificați de polițiști, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare.

Recomandările medicale, impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor.


Deşi apropierea sărbătorilor de iarnă ne aduce sentimentul de relaxare şi apropiere faţă de familie, prieteni și cunoscuţi, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această afecţiune, care nu va lua pauză pentru a ne permite să petrecem sărbătorile la fel ca în anii precedenți.


Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat.

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie