6.3 C
Campulung Muscel
marți, 20 februarie, 2024

VIDEO: România de la Argeş: 8-14 iunie la Expo Milano 2015!

Alte Știri

Pentru şase luni, capitala modei a devenit capitala lumii. 145 de ţări participă la ExpoMilano, la cea mai mare expoziţie de turism organizată vreodată printre care şi România cu reprezentanţi din judeţul Argeş. Printre aceştia se numără, autorităţi locale şi judeţene, consilieri judeţeni şi jurnalişti. Echipa Ziarului din Muscel se va alătura delegaţiei argeşene şi vor transmite în timp real informaţii de la ExpoMilano, precum şi la radio Galaxy, vor intra în direct cu jurnalistul Ciprian Neculăescu. În perioada 9-11 iunie, o delegaţie a Consiliului Judeţean Argeş va oferi celor prezenţi un moment artistic tradiţional, oferit de Consiliul Local Bascov. Evenimentul reprezintă un prilej unic de promovare a fiecărei ţări în parte. De la agricultură, turism, economie şi până la cultură şi gastronomie, cei care trec pragul expoziţiei vor face practic înconjurul lumii.

Motto-ul EXPOMILANO 2015 este “Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”. Fiecare ţară s-a străduit să-şi etaleze într-o manieră cât mai originală şi mai inovativă perspectiva asupra planetei şi a modului în care înţelegem să o exploatăm. Motto-ul cu care României s-a prezentat este “În armonie cu natura”. Pavilionul Israelului este atracţia evenimentului. A fost gândit, proiectat şi construit, în stilul grădinilor suspendate ale Semiramidei. Cei care vor să vadă cum arată 145 de ţări şi nici nu vor să cheltuie o avere trebuie doar să mergă la Milano.  Expoziţia este deschisă până pe 31 octombrie 2015. Expo 2015 Milano a ales tema din acest an “Hrănirea planetei, energie pentru viaţă” şi întregul eveniment se învârte în jurul ei, atât în termeni de design estetic cât şi conţinut. Tema referitoare la hrană este, de asemenea, legată de simbolul care a fost ales pentru această expozitie. Fiecare expoziţie universală este de fapt caracterizată printr-un monument specific şi reprezentativ, precum Turnul Eiffel din Paris fiind cea mai înaltă expresie a acestei tradiţii. Monumentul ales pentru Expo 2015 este Pomul Vieţii, o clădire mare care aminteşte tema evenimentului şi, în acelaşi timp, întruchipează un mesaj important pentru economia italiană şi naţiunile gazdă, în general. Structura este de 35 de metri înălţime, cu un schelet interior din oţel şi un capac exterior din lemn. Pe partea de sus a acestui trunchi gigantic se află o pălărie care simulează ramurile interconectate ale unui copac, cu un diametru de 45 de metri. Monumentul enorm va fi high-tech, deoarece va fi mereu iluminat cu lumini LED şi va produce, de asemenea lumină, apa şi focul jocuri, precum şi bule şi sunete. Proiectul Pomul Vieţii a fost proiectat de Marco Balich, director artistic al Pavilionului italian de la Expo 2015. Malich a fost inspirat de desenul lui Michelangelo Buonarroti creat pentru Piazza del Campidoglio din Roma.

Ultimele Știri

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel

Surprize, surprize. Pe cine vor să cucerească PSD-iștii pentru funcția de primar la Câmpulung Muscel. Adrian Bughiu, numit și...

Alte știri din aceeași categorie