VIDEO. Scrisori aparte de la Neacșu din Câmpulung au ajuns la Brașov
VIDEO. Scrisori aparte de la Neacșu din Câmpulung au ajuns la Brașov

VIDEO. Scrisori aparte de la Neacșu din Câmpulung au ajuns la Brașov

Scheii Câmpulungului au devenit acum loc de desfășurare pentru diverse ateliere. Cu denumirea de Convivial în anul 2021, de aici au plecat către Brașov, scrisori aparte de la Neacșu din Câmpulung.

Elevii Liceului Teoretic Dan Barbillian, cu ocazia aniversării a celor 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu au făcut cursuri de caligrafie și desen pentru ca la final arta să fie trimisă prin poștă.

În mai multe ședințe elevii claselor de la a IX până la a XI-a au învățat istoria scrisului (hârtia, materiale și instrumente de scris), conceptul ”mail art” – plicuri, timbre, ștampile creative, elemente caligrafice: inițiala, monograma.

Au studiat stema orașului Câmpulung – aplicată ca timbre sau ca inițiale.

Au făcut și o hartă a Câmpulungului. Hărțile au fost concepute în echipe. Ca tehnică s-a folosit desenul și ștampilarea unor motive (case, copaci). Culorile folosite au fost obținute din plante: coajă de nucă, coajă de ceapă, varză roșie și sfeclă. Dar s-a mai încercat și petalele de toporaș, firul de rostopască, iar în loc de pensulă unii dintre participanți au folosit mâțișoare. Toate acestea prezentate de noi au participat la un spectacol inspirat din Scrisoarea lui Neacșu organizat la Convivial.

About The Author

Related posts