4.1 C
Campulung Muscel
luni, 11 decembrie, 2023

VIDEO: Tudosoiu a dezvăluit public, corecţiile pe care i le aplica, fostul general Bratu!

Alte Știri

În urma articolelor apărute în presa scrisă, pe baza concursului pentru inspectorii şcolari organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, inspectorul general Dumitru Tudosoiu, a făcut unele declaraţii publice, din ,,bucătăria” acestui examen. Acesta a declarat următoarele: ,,În perioada 20 mai – 5 iunie, s-au înscris pentru concursul pentru inspectorii şcolari, 19 candidaţi, din care 2 candidaţi au fost respinşi la depunerea dosarelor, alţi 2 candidaţi s-au confruntat pe acelaşi post, la probele de concurs, unul a obţinut o notă mai mare. Au rămas 15 candidaţi în final, nu s-au înregistrat contestaţii. Pentru mine a fost o experienţă nouă, mai ales că în ultimii şapte ani nu s-a organizat concurs nici pentru inspectorii generali, nici pentru adjuncţi şi mai ales pentru inspectori şcolari, a fost o experienţă pozitivă dar cu o mare încărcătură şi presiune pe de o parte, şi cu un volum de muncă uriaş. Din punctul meu de vedere a fost cel mai greu concurs de desfăşurare. În fiecare zi când au fost programaţi candidaţii am stat efectiv, de la 07.00 dimineaţa până seara la orele 20.00, în activitate, alături de mine, au fost membrii comisiei, un reprezentant al ministerului Margareta Peneoaşu, iar în funcţie de specialitatea candidatului am avut reprezentanţi ai UPIT. La disciplina geografie pentru că la Piteşti nu este reprezentant am solicitat la universitatea din Valahia, de la Târgovişte, am avut alături de noi reprezentanţii organizaţiilor sindicale. Au fost cinci probe în concurs, am respectat metodologia, candidatul era pe post de profesor, apoi de inspector la clasă”, a afirmat Dumitru Tudosoiu.

,,Nu ţin cont de apartenenţa politică a colegilor mei”

Inspectorul şcolar general, Dumitru Tudosoiu a mai declarat că nu a ţinut niciodată cont de apartenenţa politică a colegilor săi, important pentru inspectorul general, este cum îşi desfăşoară aceştia activitatea în timpul programului.

,,Dacă eram setat pe o chestiune politică, nu aş fi dat delegaţie, unui director sau inspector care a făcut parte dintr-un partid şi a fost la guvernare, făcând rele de sistem. Am inspectori de-ai fostului general Bratu care sunt directori, sunt oameni care au obţinut gradaţie de merit la concurs, nu am făcut concurs politic, aduceţi-vă aminte de vremurile dinainte”, a mai declarat Dumitru Tudosoiu

,,Profesional este o mare lipsă în CV-ul meu”

În cadrul conferinţei de presă, de la ISJ de săptămâna trecută, inspectorul şcolar general, Dumitru Tudosoiu a declarat public despre corecţiile profesionale pe care i le aplica, fostul general Gabriel Bratu, după ce acesta a obţinut o funcţie politică, fiind ales consilier local la primăria Piteşti, în anul 2008.

,,Înainte de a fi consilier local, nu aveam probleme cu fostul general Gabriel Bratu – eram profesor metodist, profesor mentor pentru studenţii care veneau în practică, în anul trei şi patru, eram membru în Consiliu Consultativ adică în evaluarea gradaţiilor de merit, făceam parte alături de alţi colegi, evaluam dosare, aveam abilităţi, organizam concursuri şi competiţii chiar şi naţionale, nu ştiu din ce motive – nu am mai fost nimic, profesional este o mare lipsă în CV-ul meu. Am ajuns să nu mai fac parte din nicio comisie, nici măcar în comisia profesiei mele, de baschet. M-a înlocuit cu un profesor de lupte. Din cel mai ponegrit al sistemului am ajuns pe cea mai înaltă funcţie, mă doare sufletul când cineva mă acuză…Când eu pătimitul aş face acelaşi lucru ca şi fostul general Bratu. Şi dintre ai mei greşesc şi cu vorba şi cu fapta, dar nu am îndreptat niciodată condeiul să tai pe cineva de pe liste”, a mai spus Tudosoiu. URMĂRIŢI MATERIALUL VIDEO AICI !!!

Ultimele Știri

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor

Ce le-a pregătit LIDL celor cu dare de mână. Se adresează tuturor românilor. Lidl România continuă să sprijine persoanele...

Alte știri din aceeași categorie