14.6 C
Campulung Muscel
duminică, 11 iunie, 2023

VIDEO. Uimitor. Au înflorit Cireșii Japonezi dintr-un parc al Câmpulungului

Alte Știri

VIDEO. Uimitor. Au înflorit Cireșii Japonezi dintr-un parc al Câmpulungului.

Anul trecut, pentru prima dată s-au plantat Cireși Japonezi într-un loc public din Câmpulung. Locul ales de autoritățile locale a fost parcul Kretzulescu. Au fost plantați 7 cireși japonezi.

Acțiunea va continua și în alte puncte ale parcului!! Pentru “amatori”, sunt supravegheați video!!, scria fostul viceprimar al Câmpulungului, Nicolae Zaharia pe pagina sa de socializare.

VIDEO. Uimitor. Au înflorit Cireșii Japonezi dintr-un parc al Câmpulungului

Din păcate nu s-a mai întâmplat acest lucru, în anul 2023. Acum ne bucurăm de culorile minunate ale Cireșilor Japonezi înfloriți în parcul Kretzulescu. Din cei 7 plantați au prins culoare doar 4.

Prunus serrulata Kanzan este un arbore cu frunzele căzătoare care face parte din familia Rosaceae. Denumirea populară a acestuia este Cireșul Japonez. Are o coroană densă și trunchiul scurt și oferă imagini spectaculoase în perioada de înflorire.

Frunzele au o formă ovata în nuanțe de verde, în toamna ele primesc o nuanță roșiatică sau galbenă. Florile parfumate au aspect dublu în nuanțe de roz și cresc în buchete pe ramuri.

Perioada de înflorire a Cireșului Japonez este în luna aprilie. Se dezvolta cel mai bine daca este plantat în locuri cu multă lumină și soare. Este un arbore de talie medie spre mare care poate crească la o înălțime de la 5 până la 10 metri.

Este un cireș de festival, oferind imagini și miresme spectaculoase în timpul înfloririi.

Unde mai găsim Cireși Japonezi în Câmpulung?

Puțini știu că în Câmpulung mai găsim Cireși Japonezi, în curtea Liceului Tehnologic Auto fostul Minier.

Aceștia sunt de mulți ani în curtea liceului și înfrumusețează privirile celor care au de a face cu instituția de învățământ. Pomii minune înfloresc înainte de Sărbătorile Pascale iar florile lor țin cel mult două săptămâni după care se scutură.

Cum ar fi Bulevardul Pardon în mult roz primăvăratic după modelul Oradea? Adică cu mulți Cireși Japonezi?!

Ultimele Știri

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate

Unde trebuie să vă adresaţi dacă nu aţi primit cardurile sau dacă nu au fost încărcate. Autorităţile vin cu răspunsuri...

Alte știri din aceeași categorie