11.7 C
Campulung Muscel
duminică, 26 mai, 2024

Priviți și vă cruciți! Ca la mahala, într-un cartier al Câmpulungului!

Alte Știri

Priviți și vă cruciți! Ca la mahala, într-un cartier al Câmpulungului!

Mulți au fost cei care, au crescut păsări sau porci pentru o viață mai bună. Așa se poate spune si despre cei care locuiesc pe Alexandru cel Bun din Câmpulung.

Ca să le fie viața mai ușoară, oamenii au amenajat pe marginea unui pârâiaș, cotețe pentru animale. Cum nu li s-a mai permis să crească păsări sau porci, cotețele au rămas, o urmă a vechii vieți urbane.

Priviți și vă cruciți! Ca la mahala, într-un cartier al Câmpulungului!

Acum, dacă nu se mai cresc animale, pentru că primăria nu mai permite, au rămas cotețele…

O imagine dezolantă, o imagine a trecutului, o imagine care aduce aminte de comunism.

”Au avut aici animale. Acum u se mai cresc. Au rămas cotețele. E ca după război. Nu le-a dărâmat nimeni. Nu îi mai interesează. Erau animale grase pe la noi pe aici. Acum, e lăsat în paragină. Nu le mai dărâmă nimeni. Nici proprietarii, nici ADP-ul. E urâtă imaginea de ansamblu. Dar ce să mai discutăm. Sperăm să se facă ordine și pe aici. Deocamdată nu…”, spune un localnic.

Au fost crescute animale într-un soi de buncăre, ceva săpat în pământ, cu zid în față din bolțari, au intrări, acolo stăteau porcii. Acum mai doarme câte un cățel fără stăpân. E mai adăpostesc și ei săracii pe unde mi apucă”, spune Ionuț, un bărbat din cartier.

Cotețele de pe strada Calea Pietroasă, arată jalnic, o imagine care dă impresia că pe acolo a trecut un război, dar nu e imposibil ca cei de la ADP să treacă prin zonă și să îi dea o nouă față locului, străzii din cartier.

”Nu e ok ce e pe strada asta, dar nu îi pot acuza pe oameni, s-au ajutat cu animalele. Au mai scutit din cheltuieli. Au avut un ou, o pasăre, un porc, e bine când ai pe ce să pui mâna.

La bloc ce ai, nimic. Eu îi înțeleg. Dacă acum nu se mai poate, aia e. Nu avem ce să mai facem”, spune un bărbat din cartier.

Locul este de-a dreptul urât. Nimeni pare că nu vrea să facă nimic în spre a-l aduce într-o altă direcție. Poate primărița, după ce își termină concediul, sau ce are ea acum, va avea o inițiativă pozitivă pentru cei din zonă.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie