21.3 C
Campulung Muscel
marți, 25 iunie, 2024

Noul semn de circulație care bagă șoferii în sperieți! Himera de pe străzi

Alte Știri

Noul semn de circulație care bagă șoferii în sperieți! Himera de pe străzi. Nu des, dar suficient încât să facă probleme, semnele de circulație de pe străzile din România au parte de actualizări. Fie sunt modernizate, fie sunt înlocuite, fie sunt introduse unele noi.

Asta s-a întâmplat și în 2014, când a început să apară pe străzi un triunghi roșu cu o bulină neagră. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Dacă este o enigmă pentru tine, mai jos voi detalia ce înseamnă de fapt, de ce a fost introdus în circulație.

Noul semn de circulație care bagă șoferii în sperieți! Himera de pe străzi

Deși s-ar putea să nu-l fi întâlnit foarte des pe străzile țărișoarei noastre, semnul de circulație recent introdus are o semnificație importantă. Acesta marchează o zonă cu risc ridicat de accidente pe o distanță de un kilometru. După cum se poate vedea și în poza de mai sus.

Pentru a se stabili noțiunea de ”risc ridicat de accidente”, pe strada pe care este amplasat triunghiul cu bulină roșie, s-au petrecut în cinci ani consecutivi cel puțin 10 accidente grave soldate cu cel puțin 10 victime, fie persoane rănite grav, fie decedate.

Ce semnalizează semnul de circulație triunghiular cu bulină neagră

Implicit, când vezi un astfel de semn de circulație, ar trebui să reduci viteza de deplasare și să sporești nivelul de atenție la trafic.

Ca să înțelegi un pic nivelul de propagare al semnului, poți avea în vedere că există 33 de zone doar în București în care a fost instalat, dar îl găsești cu siguranță și în alte regiuni ale țări.

În Cluj, de exemplu, există unul pe Dealul Feleacului. Dincolo de graniță, îl întâlnești în aceeași formă în majoritatea țărilor din Europa.

Ultimele Știri

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei!

La Lerești au fost două zile de sărbătoare. Primarul Toader i-a bucurat pe locuitorii comunei! Ministrul Muncii și Solidarității Sociale...

Alte știri din aceeași categorie