11.3 C
Campulung Muscel
marți, 21 mai, 2024

VIP-urile Argeşului – cu certificat de ,,luptători” milionari

Alte Știri

În funcţie de relaţiile care le-au avut la Bucureşti revoluţionarii cu certificate, ai Argeşului au intrat în posesia milioanelor sau a miliardelor cu mult timp înainte. Pe această listă a revoluţionarilor se află nume sonore care la vremea respectivă erau oameni de afaceri sau au devenit în prezent sau politicieni.

,,Luptătorul” cu acte CĂTĂLIN RĂDULESCU

Deputatul Cătălin Rădulescu, finul lui Adriean Videanu un fost controversat afacerist, fost şef al FSN Argeş, în prezent reprezentant vocal al PSD, care n-a avut niciun fel de jenă în a-şi depune dosarul pentru a încasa indemnizaţia reparatorie. Acesta a intrat, printre primii, în posesia indemnizaţiei de câteva sute de milioane de lei, reprezentând valoarea plăţilor restante începând din anul 2004.

,,Luptătorul” cu acte GOGU DAVIDESCU

Fostul prefect al Argeşului, Gogu Davisescu a devenit un revoluţionar cu acte care şi-a recuperat şi banii rapid. În prezent acesta este un ,,luptător” al medierii dar nu a renunţat la politică.

,,Luptătorul” cu acte VISALOM CONSTANTIN

Când a devenit revoluţionar cu acte Visalom Constantin şi a intrat în posesia banilor era un om de afaceri cunoscut în Stâlpeni. În prezent cochetează cu PSD-ul dar nu a renunţat la afaceri.

,,Luptătorul” cu acte DAN ŞIPOTEANU

Numele lui Dan Şipoteanu este legat de sora sa, Ileana Şipoteanu dar şi de formaţia DelaFun. În prezent este consilier local din partea PRM la Câmpulung, dar cu toate acestea a cerut scutiri de taxe şi impozite când a intrat în posesia certificatului de revoluţionar şi a banilor pe vremea PDL-ului. Astfel, printre revoluţionarii din Argeş se numără: Gheorghe Davidescu (fost prefect de Argeş), Ion Căpăţână (fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş), Gheorghe Rizescu (fost senator şi subprefect), Nicolae Barbu (decanul Facultăţii de Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Piteşti), Ion Dumitrescu (fost primar al Piteştiului), Gogu Davidescu (fost subprefect de Argeş), Gheorghe Boţârcă (primarul oraşului Topoloveni). Dorin Popa, preşedintele „Fundaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989 răniţi, invalizi şi urmaşii celor decedaţi din România-Argeş“, cea mai mare asociaţie de revoluţionari din judeţ, a fost acuzat în dese rânduri de presa locală că a vândut certificate de revoluţionar în schimbul a 500 de euro. Contactat de „Adevărul“, Popa a acceptat o întrevedere, după care, când am ajuns în Piteşti, nu a mai răspuns la telefon. Personaj controversat, Dorin Popa s-a aflat de-a lungul anilor în centrul mai multor scandaluri. Revoluţia l-ar fi prins la Câmpulung, unde era angajat la o exploatare minieră. Nu a putut niciodată explica cu ce s-a remarcat mai exact în decembrie 1989, în schimb a ieşit în evidenţă în timpul evenimentelor din iunie ’90. Presa argeşeană a scris în dese rânduri că, la chemarea lui Ion Iliescu, Dorin Popa ar fi mers la Bucureşti, în iunie 1990, în fruntea a peste 1.000 de mineri din Câmpulung, ispravă pentru care ar fi fost şi anchetat, în 2008, de procurorul militar Dan Voinea. Situaţia din Argeş este cu atât mai scandaloasă cu cât întâlnim revoluţionari cu certificate chiar şi în oraşele mai mici din judeţ. La Topoloveni sunt peste 30 de revoluţionari, în frunte cu primarul PSD Gheorghe Boţârcă, aflat la al şaptelea mandat.

Ultimele Știri

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România?

Șoc și groază. Care este pensia minimă în România? De la 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari este...

Alte știri din aceeași categorie