11.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 25 mai, 2024

S-a pus lacătul pe fabrica de încălţăminte Argesin Piteşti!

Alte Știri

În vara anului 2013, omul de afaceri Alexandru Cătănea, patronul fabricii de încălţăminte Argesin Piteşti a fost nevoit să disponibilizeze tot personalul, 116 la număr, deoarece a înregistrat pierderi de 529.714 lei, în anul 2012. Cu toate că nu a crezut în faliment, sperând într-o redresare a producţiei de încălţăminte, omul de afaceri Alexandru Cătănea, a avut ca termen limită de înscriere la masa credală data de 28 aprilie, iar la începutul acestei săptămâni a avut loc prima adunare a creditorilor.

Ultima comandă: încălţăminte pentru copiii italieni

Alexandru Cătănea, care a deţinut pentru scurt timp, pe vremea PDL-ului,  prima funcţie a Vămii Piteşti, lucrează cu italienii de la IGI de peste 16 ani, timp în care străinii au asigurat materia primă şi modele şi au plătit pentru manopera executată în fabrica Argesin de la Piteşti. Coincidenţă sau nu, chiar italienii au beneficiat de ultima colecţie scoasă de cei 116 salariaţi ai Argesin. Ca să acopere toate cheltuielile fabrica Argesin Piteşti avea nevoie de 1,6 miliarde pe lună, din care 750 de milioane sunt contribuţiile la stat plus salariile, apoi impozitele, utilităţile, etc. Ca totul să fie în regulă era nevoie de 50.000 euro pe lună, a explicat directorul Alexandru Cătănea la vremea respectivă. Cum nu a mai avut sprijin din partea partidului PDL, nici din partea guvernanţilor, fabrica Argesin Piteşti s-a închis definitiv, iar peste 100 de persoane au rămas în căutarea unui nou loc de muncă.

Ultimele Știri

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel

Cei mai îndrăgiți într-un mega concert Delafun la restaurantul Curtea Veche din Câmpulung Muscel. Deschis recent în orașul de...

Alte știri din aceeași categorie