10.2 C
Campulung Muscel
marți, 27 februarie, 2024

WOW. Poți recupera bani foarte mulți pe card. Se dau taxele înapoi

Alte Știri

WOW. Poți recupera bani foarte mulți pe card. Se dau taxele înapoi. Pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană există acum o oportunitate uimitoare de a obține rambursări substanțiale pentru taxele de înregistrare a mărcilor și a desenelor sau modelelor.

Această inițiativă, gestionată prin intermediul platformei inregistrare-marci.ro, oferă reduceri considerabile pentru procesul de înregistrare, iar accesul la aceste facilități este pe principiul “primul venit, primul servit”.

CITEȘTE ȘI. Ce se va întâmpla cu taxele de timbru în anul 2024. Se simplifică birocrația?

Prin intermediul platformei, IMM-urile interesate pot depune cereri de înregistrare până la o anumită dată, beneficiind astfel de reduceri substanțiale pentru taxele de înregistrare naționale și europene.

CITEȘTE ȘI. Taxa care a înfuriat întreaga Românie. Categorii de concedii care vor fi impozitate cu 10%

Aceste rambursări acoperă o gamă largă de taxe, inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și multe altele, în conformitate cu protocoalele internaționale aplicabile.

WOW. Poți recupera bani foarte mulți pe card. Se dau taxele înapoi

Un aspect crucial al acestei inițiative este rapiditatea în acordarea rambursărilor. Cererile sunt procesate într-un timp scurt, iar rambursările sunt transferate direct în contul bancar al IMM-ului solicitant. Așadar, procesul este simplu, eficient și transparent, scrie bursa.ro.

CITEȘTE ȘI. Ce taxe trebuie să plătești în anul 2024, pentru buletin

Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și de amânare a publicării, taxe de desemnare și taxe de desemnare ulterioare) în conformitate cu:

  • sistemul internațional al mărcilor (Protocolul de la Madrid);
  • sistemul internațional al desenelor sau modelelor (Protocolul de la Haga).

CITEȘTE ȘI. Lista actelor necesare în anul 2024 dacă vrei să vinzi sau să cumperi un teren

Fondul pentru IMM-uri dispune de o sumă semnificativă, ceea ce înseamnă că există oportunități generoase disponibile pentru toate afacerile eligibile. Este vorba despre de 21,3 milioane de euro: 20 de milioane de euro pentru voucherul 1 și voucherul 2 (IP Scan/IP Scan enforcement, mărci, desene sau modele), 1,1 milioane de euro  pentru voucherul 3 (brevete) și 200.000 de euro pentru voucherul 4 (protecție comunitară a soiurilor de plante).

Ultimele Știri

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc…

Argeș. Reținut pentru că a spart un magazin. După ce și-a luat ce a vrut a dat foc... Luni în...

Alte știri din aceeași categorie