-2 C
Campulung Muscel
joi, 30 noiembrie, 2023

Zi crucială. Fostul edil de la Mioveni, Ion Georgescu rămâne în arest! VIDEO

Alte Știri

Zi crucială. Fostul edil de la Mioveni, Ion Georgescu rămâne în arest!

Azi s-a judecat, la Curtea de Apel Pitești, contestația primarului Ion Georgescu, de la Mioveni, la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile dispusă de judecătorii de la Tribunalul Argeș în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Avocații săi au cerut eliberarea sa ori o măsură mai blândă: arest la domiciliu sau control judiciar. Judecătorii au decis însă că cererea e nefondată, astfel că edilul va rămâne în arest pentru tot mandatul de 30 de zile! În plus, mai trebuie să achite și 200 de lei cheltuieli de judecată!

Zi crucială. Fostul edil de la Mioveni, Ion Georgescu rămâne în arest!

@ziaruldinmuscel

#ziaruldinmuscel #ziaruldinmuscelro

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

Ion Georgescu a afirmat, la sosire, că în cazul său a fost vorba de o înscenare. Întrebat de jurnaliști dacă acesta va fi sfârșitul carierei sale politice, edilul a susținut că totul este un „scenariu”.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost dus azi la Curtea de Apel Piteşti pentru judecarea contestaţiei faţă de măsura arestării preventive. El a afirmat că în cazul său a fost vorba de o înscenare.

Tribunalul Argeş a admis, pe 5 octombrie, propunerea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni din Arges. Contestaţia depusă de avocați a fost luata in discuție azi la Curtea de Apel Piteşti. Primarul este acuzat de trafic de influenţa pentru ca a acceptat de la o persoană, martor în cauză, 30.000 euro, din care a primit o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra conducerii Spitalului Mioveni, pentru a dispune o angajare pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului după încadrarea efectivă. Pentru că primarul nu și-a ținut promisiunea făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior. Primarul a spus astăzi, înainte de a intra la Curtea de Apel, că totul este o înscenare.

La ieșire l-au așteptat pe Ion Georgescu, rude și prieteni. Până una-alta primarul a fost suspendat din funcție prin ordin de prefect și a fost dus din nou în arest.

Ultimele Știri

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie

Vestea grozavă a zilei. Pensionarii primesc „a 13-a pensie” în decembrie.  Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an...

Alte știri din aceeași categorie