7.4 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

Cea mai mare acţiune de ecologizare! Salvează mediul de poluare pe Transfăgărăşan

Alte Știri

În fiecare an, se face curat pe Transfăgărășan! Zeci de tone de gunoaie sunt strânse în urma turiştilor care ajung în această zonă superba a României.

Sâmbăta, 14 octombrie, de la ora 09.30, echipa SERVSAL Argeş şi ECOvoluntarii continuă tradiţia de ecologizare a zonei Vidraru-Transfăgărășan, în total vreo 300 de persoane!

,,Noi ne dorim de fiecare dată să nu participăm la astfel de acţiuni, ne implicăm în tot felul de acţiuni de conştientizare a cetăţeanului să nu mai lase deşeurile în natură. Este pentru a cincea oară când facem o acţiune de anvengură de ecologizare pe tot Transfăgărăşanul, nu cred că îl putem acoperi în întregime, cel puţin în zona de munte la cota 1400 deoarece este zăpadă. Nu mai este atât gunoi cum a fost în anii trecuţi, dar totuşi în zona Cetăţii Poenari sunt deşeuri, dar şi pe malul lacului, zonă pe care noi vrem să o curăţăm, inclusiv scările.

Facem acest lucru ca deşeurile să nu ajungă în apă”, a declarat Gabriel Moiceanu, directorul ADI Servsal, iniţiatorul acţiunii de voluntariat.

Transfăgărăşanul este o zonă minunată, dar va trebui controlată printr-o decizie guvernamentală chiar iniţiată de la nivelul judeţului Argeş pentru că este o arie protejată şi trebuie să devină în adevăratul sens al cuvântului, cu o barieră la intrare, pentru ca fiecare individ care intră acolo, fiecare turist să plătească o taxă şi să se creeze condiţii în amonte pentru o toaletă civilizată, zone de colectare pentru deşeuri, aceste costuri nu pot fi acoperite de o autoritate locală cum este Arefu, spre exemplu. Nu poţi lăsa deşeurile în zonă pentru că vin animalele sălbatice şi ştim foarte bine ce s-a întâmplat cu urşii în această vară, a mai completat Gabriel Moiceanu.

Pe acest sector de protecţia mediului sunt din ce în ce mai mulţi cetăţeni care doresc să aibă un judeţ curat, dar va trebui ca în perioada următoare să existe mai multe acţiuni civice, adică cu toţii să îl tragem de mână pe cel care lasă gunoiul în natură, pe vecinul nostru care nu pune deşeurile selectiv, pe operatorul de salubritate dacă vine şi amestecă gunoaiele pentru că toate lucrurile astea trebuie să fie într-un lanţ bine sudat şi fiecare trebuie să îşi facă treaba.

Ultimele Știri

Data când va fi gata noua Creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel

Data când va fi gata noua creșă, construită după Revoluție, în Câmpulung Muscel. Primărița Elena Lasconi a anunțat că...

Alte știri din aceeași categorie