Ce partid veți vota la următoarele alegeri?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE

Încă un pas important pentru secretarul de stat Gabriel Bratu! 

Încă un pas important pentru secretarul de stat Gabriel Bratu! 

Încă un pas important pentru secretarul de stat Gabriel Bratu!

 Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud (CCI Bistrița-Năsăud) au participat  la conferința de presă ocazionată de semnarea Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții, care urmărește dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional și național, în scopul îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională în sistem dual.

Ion Gabriel Bratu, președintele Autorității Naționale Pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România, a subliniat faptul că semnarea acestui protocol se înscrie în strategia Autorității Naționale de a deschide 8 Birouri Regionale, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie. Ca obiective imediate ne propunem apropierea de oamenii de afaceri, promovarea strategiei de dezvoltare, identificarea resursei umane și promovarea oportunităților pentru mediul de afaceri. Pentru elevi și părinți asigurarea că a învăța o meserie și a avea la vârsta majoratului un loc de muncă bine plătit este o șansă în plus. Avem puterea de a schimba și anumite acte normative. Autoritatea Națională va avea un Consiliu Consultativ, format din oameni de afaceri și președinți de Camere de Comerț și, astfel, vom putea ști foarte exact care sunt nevoile reale în această problemă”, a declarat Ion Gabriel Bratu.

Forța de muncă în județul Bistrița-Năsăud a început să devină o problemă majoră, care afectează din ce în ce mai tare antreprenorii locali. Foarte puțini absolvenți de liceu de exemplu, care au absolvit în 2018 sunt angajați în economie. Avem 3000 de locuri de muncă permanente, dar plătim 2000 de șomeri. Trebuie să schimbăm legislația în vigoare pentru a rezolva eficient aceste lucruri. Învățământul profesional dual este o soluție foarte bună pentru rezolvarea acestei crize. Formarea tinerilor începe devreme, de la sfârșitul clasei a VIII-a, iar aceștia pe lângă faptul că pot învăța o meserie, pentru care li se acordă o bursă, își și pot continua studiile la seral”, a declarat  Vasile Bar, președinte Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Dezbaterea a beneficiat de participarea reprezentanților unui spectru larg de instituții cu incidență asupra dezvoltării învățământului profesional dual, precum: dl.Ovidiu-Victor Frenţ – prefect, dna. Camelia Tabără – inspector şcolar general,  directori de școli și oameni de afaceri locali.

 

About The Author

Related posts