Ion Georgescu, mesaj pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat

Ion Georgescu, mesaj pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat

Primarul Ion Georgescu le-a transmis un mesaj absolvenţilor de liceu care astăzi vor susţine  prima proba a examenului de Bacalaureat 2018.

Astăzi elevii vor susţine prima sesiune a examenului Naţional de Bacalaureat 2018 – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română (proba A).

Le mulțumesc cadrelor didactice pentru răbdarea şi munca depusă alături de tineri până acum, iar elevilor le doresc rezultate cât mai bune, pe măsura așteptărilor și muncii depuse în timpul liceului.

Lăsați emoțiile deoparte și aveți încredere în ceea ce puteți realiza!Sunt cu gândul alături de fiecare dintre voi și vă țin pumnii! Mult succes!”.

 Reamintim că la nivelul oraşului Mioveni, aproximativ 300 de absolvenţi aspiră la diploma de Bacalaureat, 294 de tineri înscrişi la examenul maturităţii fiind din seria curentă şi 6 din promoţiile anterioare.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua pe 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 14 și 15 februarie.

Pe 16, 19 şi 20 februarie se va desfășura evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă (la limba și literatura română – Ea) este programată pentru luni, 25 iunie. Proba la limba și literatura maternă – Eb) se va desfășura marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului – miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – va avea loc joi, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie (până la ora 12). În aceeași zi, între orele 12 și 16, vor putea fi depuse contestațiile.

Acestea vor fi soluționate între 5 şi 8 iulie, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pentru 9 iulie.

About The Author

Related posts