Protocol de colaborare în vederea îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual!

Protocol de colaborare în vederea îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual!

Protocol de colaborare în vederea îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual!

Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat la conferința de presă organizată de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), la sediul CCIR Business Center, pe tema îmbunătățirii sistemului de formare profesională în sistem dual în țara noastră.

Conferința de presă a fost susținută de președintele CCIR,  Mihai Daraban, și președintele Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, Ion Gabriel Bratu.

În cadrul evenimentului, a fost semnat un Protocol de Colaborare în domeniul formării și certificării profesionale, prin care cele două instituții își propun să coopereze în vederea îmbunătățirii  sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual din România.

Obiectivul comun al Protocolului de Colaborare urmărește dezvoltarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual și certificarea calificărilor profesionale.

„Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România a fost înființată ca răspuns la criza forței de muncă, semnalată în toate sectoarele economice. Companiile din România au nevoie de a încheia parteneriate cu unitățile de învățământ pentru a soluționa cât mai curând această problemă. CCIR reprezintă cea mai importantă interfață pe care o avem în zona mediului de afaceri. În acest sens, vom înființa opt birouri regionale, în parteneriat cu CCIR, pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă și, evident, pentru a îndruma copiii către sistemul de învățământ dual”, a declarat președintele ANFPISDR, Ion Gabriel Bratu.

Camera de Comerț și Industrie a României și rețeaua Camerelor de Comerț și Industrie Județene se vor implica activ în vederea elaborării de studii, statistici, analize și prognoze pe domeniul învățământului profesional inițial dual și al pieței forței de muncă, în același timp cu consultarea periodică a mediului de afaceri, privind nevoia de calificare a resursei umane de tip tutori de practică în învățământul dual.

Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România va stabili acorduri de cooperare cu ministere şi organisme din ţări din Uniunea Europeană, în vederea dezvoltării modelului de învăţământ profesional în sistem dual și va susține optimizarea inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor învăţământului profesional inițial în sistem dual printr-o mai bună adaptare a curriculumului la cerinţele mediului de afaceri şi prin creşterea calităţii pregătirii practice a elevilor.

About The Author

Related posts