10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Trei școli au fost declarate câștigătoare

Alte Știri

Trei școli din județele Prahova, Suceava și Botoșani au fost declarate câștigătoarele concursului flash-mob organizat în cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II

În cadrul proiectului ”Școala pentru toți copiii!”-II, implementat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC, s-a desfășurat o Campanie de informare și educare privind segregarea școlară și drepturile copilului.

Campania a fost lansată, de către Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC în luna august 2021, s-a numit „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!” și a constat în organizarea de sesiuni de informare cu cadrele didactice (300 participanți) din cele 11 județe, prioritatea fiind cadrele didactice din școlile care prezintă semne de segregare, organizarea de sesiuni pentru informarea părinților și membrilor comunităților (1200 participanți) unde au fost identificate cazuri de segregare.

În cadrul campaniei, ziua de 04.04.2022 a fost dedicată organizării de flash mob-uri cu participarea a peste 2.400 de elevi din școlile identificate ca fiind segregate. Fiecare școală și-a regizat propriul film de prezentare: fondul muzical a fost selectat de către elevii-participanți, iar locația a fost aleasă de către cadrele didactice-coordonatori de eveniment de comun acord cu elevii.

Campania a culminat cu realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea școlară prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate.

În urma selecției realizate de un juriu, care a evaluat numărul de like-uri primite, creativitatea și mesajul fashmob-urilor, au fost declarate câștigătoare trei școli din județele Prahova, Suceava și Botoșani:

Locul I – Școala Gimnazială Mâneciu Pământeni din județul Prahova – cu 100 de puncte.
Locul II – Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia din județul Suceava – cu 85 puncte.
Locul III – Școala Gimnazială nr. 1. Sulița din județul Botoșani – cu 75 puncte.

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie