17.4 C
Campulung Muscel
duminică, 28 aprilie, 2024

Amprenta unui portret regăsit, expoziția sculptorului Dragoș Neagoe la Muzeul Golești

Alte Știri

Duminică, 23 mai 2021, va fi deschisă la Muzeul Golești expoziția sculptorului Dragoș Neagoe, intitulată Amprenta unui portret regăsit.

Artistul s-a născut la 13 aprilie 1974, în București, a absolvit mai întâi Universitatea Politehnică București și apoi a obținut o licență în sculptură la Universitatea de Arte din același oraș. Sculptorul consideră că arta sa „este cel mai intim limbaj/cod/mod de exprimare, limbaj care se aseamănă foarte mult cu poezia, o concentrare de idei, simboluri, sentimente într-un singur vers. Sau ca un cântăreț de muzică care cu o octavă te face să plângi. Exact asta simt și în limbajul sculpturii. Astfel, într-o singură formă adun, de exemplu, toată suferința lumii sau toată bucuria copiilor mei, depinde ce îmi spune vocea mea interioară”. O mărturisire a unei arte mature și a unui suflet plin de sensibilitate.

Pentru realizarea lucrărilor Dragoș foloseste o tehnică mai puțin obișnuită, tehnica sculptării în groapă, în care tot ce este concav devine convex si invers. Practic materialul este turnat într-o groapă pregătită de sculptor și ia forma acesteia.  A participat la nenumărate expoziții și este autorul mai multor monumente de for public.

Dragoș Neagoe expune la Muzeul Golești mai multe portrete/măști și câteva sculpturi de mari dimensiuni inspirate de drama victimelor comunismului. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 mai – 23 august 2021. Deschiderea oficială a acesteia, care va consta într-o întâlnire a publicului cu Dragoș Neagoe, va avea loc duminică, 23 mai, de la ora 13.00.

Ultimele Știri

TRADIȚII DE FLORII. Unde trebuie să pui ramurile de salcie

Sărbătoarea Floriilor reprezintă cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștile. Ea rememorează intrarea Domnului Iisus în Ierusalim. Unde a fost...

Alte știri din aceeași categorie