Încă o grupare infracţională destructurată de DIICOT!
Încă o grupare infracţională destructurată de DIICOT!

Încă o grupare infracţională destructurată de DIICOT!

14 percheziții domiciliare, pe raza județelor Olt și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, împreună cu polițiștii Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Olt și Vâlcea, au efectuat 14 percheziții domiciliare, din care 10 pe raza județului Olt și 4 pe raza județului Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le dețineau.

Astfel au fost păgubite aproximativ 300 de persoane din Germania, Austria, Italia și Franța, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro.

De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le remiteau periodic sume modice.

În urma percheziţiilor au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

17 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română – Brigada de Operațiuni Speciale Pitești.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

About The Author

Related posts