43 de elevi din Câmpulung au învăţat cum să se orienteze în carieră
43 de elevi din Câmpulung au învăţat cum să se orienteze în carieră

43 de elevi din Câmpulung au învăţat cum să se orienteze în carieră

43 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, de la Colegiul Tehnic Câmpulung, au participat, timp de trei săptămâni, între 19 octombrie şi 9 noiembrie, la Atelierele Holcim, un program de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor. Programul, aflat în fază pilot, a cuprins o parte teoretică și una practică. În cadrul modulului teoretic, elevii au aflat de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre sănătatea și securitatea în muncă și grija asupra mediului. De asemenea, elevii au beneficiat și de consiliere non-formală, prin dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, ce îi ajută în procesul de integrare pe piața muncii. Ulterior, elevii au trecut printr-un proces de selecție cu criterii de acceptare strict definite, pentru a participa la modulul de practică și au efectuat, în perioada octombrie – noiembrie, un stagiu la fabrica Holcim din Valea Mare-Pravăț.

“Atelierele Holcim m-au ajutat foarte mult să-mi descopăr abilități noi, să pun în practică teoria învățată la școală, dar și să mă descopăr. Am învățat, în primul rând, să comunic mai bine cu cei din jur, să îmi spun punctul de vedere, dar și să lucrez în echipă. În al doilea rând, practica efectuată în fabrica de ciment Câmpulung m-a ajutat să văd cum e să lucrezi într-un alt mediu, cu oameni calificați, prietenoși și să fiu responsabil pentru ceea ce fac”, a mărturisit Ilie Alexandru Mândrilă, elev participant, din cadrul Colegiul Tehnic Câmpulung.

“Acest proiect a fost, pentru mine, cea mai bună șansa de a învăța ce înseamnă valorile personale și de a-mi descoperi limitele. Am rămas uimit de tot ce am văzut în fabrică. Mentorii ne-au explicat activitatea, pornind de la cariere până la produsul finit, și ne-au împărtăşit cunoștințe despre mentenanța echipamentelor. Acest proiect a fost o experiență plăcută și o șansă de a ne putea vedea viitorul în această industrie”, a spus și Gabriel Ștefănescu, elev participant, din cadrul Colegiului Tehnic Câmpulung.

“Proiectul Atelierele Holcim a venit în sprijinul elevilor, care au învăţat de la adevăraţii profesionişti. Copiii au înţeles ce înseamnă meseria şi şi-au îmbunătăţit abilităţile de comunicare. Succesul proiectului s-a materializat în experienţa elevilor, lucrul în echipă şi cunoştinţe, nu doar acumulate, ci şi eficient aplicate, oferindu-le posibilitatea de cunoaştere a realităţii şi motivându-i să urmeze o carieră în domeniu”, a declarat Adriana Nedelcu, director Colegiul Tehnic Câmpulung.

About The Author

Related posts