8.5 C
Campulung Muscel
luni, 6 mai, 2024

Haideți să nu îl uităm pe Gavriil Prunoiu! O melodie în memoria rapsodului muscelean

Alte Știri

În dimineaţa zilei de 31 martie s-a stins din viaţă Gavriil Prunoiu, unul dintre cei mai iubiţi interpreţi de muzică populară din ţara noastră şi a cărui carieră s-a stins pe parcursul a aproape şase decenii.

Gavriil Prunoiu interpret de folclor, profesor dar mai ales un împătimit iubitor al Muscelului natal a încetat din viață și va fi înmormântat la Câmpulung sâmbătă, 3 aprilie. Trupul neînsuflețit al cunoscutului rapsod muscelean este depus la la biserica Sfântul Ilie din Câmpulung.

Trebuie spus că Gavril Prunoiu a avut o strânsă relaţie de prietenie cu îndrăgita Marioara Murărescu, realizatoarea emisiunii „Tezaur folcloric”. De-a lungul carierei sale strălucite, Gavril Prunoiu a îndrumat numeroşi elevi care ulterior au ajuns cunoscuţi interpreţi cunoscuţi de muzică populară, printre aceştia numărându-se Niculina Stoican, Carmen Iordache şi Ionuţ Dolănescu.

Gavril Prunoiu a avut o contribuţie esenţială la înfiinţarea mai multor secţii de muzică vocală tradiţională românească la mai multe licee de muzică din ţară. Gavril Prunoiu a sprijinit şi crearea clasei de nai la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Ultimele Știri

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede. La Kaufland găsești...

Alte știri din aceeași categorie