7.3 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare

Alte Știri

Familia zimbrilor din Lerești a crescut la 11 exemplare, din care 5 masculi și 6 femele. Aceasta crește încet-încet și frumos. Au fost aduși zimbrii din Suedia, Marea Britanie, Germania în zona comunei argeşene Lereşti.

În 2020, în perioada noiembrie-decembrie, în zona lacului Pecineagu şi în zona Lereşti, ambele din Argeş, au mai fost aduşi zimbrii. Ultimul transport de zimbrii s-a făcut săptămâna trecută atunci când au fost aduși 4. Acum aceștia sunt în carantină pentru 10 zile.

Pe toată perioada aceasta, rangerii FCC îi monitorizează în permanență pentru a se asigura că schimbarea le va prii, iar Munții Făgăraș vor deveni curând o casă și pentru ei.

La fel ca anul trecut, zimbrii sunt găzduiţi în primele săptămâni într-o zonă de carantină unde vor fi sub supraveghere veterinară, conform cerinţelor legislaţiei în vigoare. Ulterior, zimbrii vor fi eliberaţi într-o zonă mai mare de aclimatizare.

În momentul de față, Munții Făgăraș găzduiesc în total 24 de zimbri: în liberate, în zonele de carantină și de aclimatizare.

Ultimele Știri

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel

Veste minunată! Racla cu moaștele Sfântului Nectarie ajunge pentru câteva zile la Câmpulung Muscel. Vorbim aici de o părticică...

Alte știri din aceeași categorie