17.4 C
Campulung Muscel
duminică, 5 mai, 2024

Doliu imens! Alt profesor s-a stins din viață

Alte Știri

Doliu imens! Alt profesor s-a stins din viață. Un mare profesor universitar, un pilon al şcolii sportive universitare argeşene, îndrumător de doctorat, Mugur Niculescu a încetat din viaţă.

„De numele domniei sale se leagă perioada de glorie a voleiul feminin piteştean, la formaţia Dacia Piteşti. Dar şi câteva dintre cele mai notabile performanţe ale naţionalelor feminine. Selecţioner al lotului de junioare în perioada 1982 – 1988, Mugur Niculescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 1988, disputat în Italia.

Doliu imens. De asemenea, a condus în două mandate naţionala de volei senioare a României (1987-1988 şi 1996 – 2000). A calificat-o în mai multe rânduri la turneele finale ale Campionatelor Europene. La nivelul echipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formaţiile din Piteşti, dar şi Rapidul, cu care a terminat pe locul 3 în 1990, în Cupa CEV.

Doliu imens! Alt profesor s-a stins din viață

În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor Emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia „Meritul Sportiv“, clasa a III-a.

În paralel cu cariera sportivă, profesorul universitar-doctor Mugur Niculescu a avut şi o prodigioasă activitate academică. Absolvent al IEFS Bucureşti în 1971, a activat în cadrul Universităţii din Piteşti. Aici a fost decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din anul 2004.

De asemenea, ani la rând a fost conducător de doctorat. De-a lungul activităţii sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Pe parcursul activităţii a mai îndeplinit şi următoarele funcţii: prodecan (2000-2004); vicepreşedinte al Consiliului Universitar de cercetare ştiinţifică în Educaţie Fizică şi Sport (2006); membru al Consiliului Ştiinţei Sportului din România; membru al comisiei de Psihologie, Știinţele Educaţiei şi Educaţie Fizică şi Sport, din subordinea Consiliului Naţional de atestarea titlurilor, diplomelor şi certificatelor universitare.

Pentru laborioasa lui activitate ştiinţifică, a primit următoarele distincţii: „Titlul de profesor evidenţiat, acordat de MEC prin ordinul nr. 7700 din iunie 1987“, sursă Federaţia Română de Volei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ultimele Știri

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede

Mega ofertele de Azi la Kaufland. Produsele nelipsite din casă care dispar după rafturi foarte repede. La Kaufland găsești...

Alte știri din aceeași categorie