6.4 C
Campulung Muscel
vineri, 17 mai, 2024

Casa Vacanței din Câmpulung a intrat pe lista neagră

Alte Știri

Casa Vacanței din Câmpulung a intrat pe lista neagră. O parte din clădire a fost reabilitată deşi din expertiza tehnică reiese faptul că trebuia consolidată. Este cu risc seismic doi, conform expertizei din 2018.

Pe 4 septembrie 2020, cu trei săptămâni înaintea alegerilor locale, Ţâroiu dădea această lucrare unui constructor. Nu întâmplător ci unuia care a beneficiat de multe contracte cu Primăria şi care s-a apucat rapid de treabă.

Era în joc imaginea primarului înaintea imaginii casei faţă de a cărei reparaţie superficială îşi vor da cu părerea şi anchetatorii DNA.

Casa Vacanței din Câmpulung a intrat pe lista neagră

Cheltuielile ocazionate de investiţia pripită a lui Liviu Ţâroiu arată astfel. Fostul primar a început, în septembrie 2018, cu o expertiză tehnică întocmită de Silvora Tera, din Piteşti, pentru suma de 11.900 lei.

Pe 15 octombrie 2019, a contractat o D.A.L.I. – documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, elaborată de AM Project Design & Consulting, din Bucureşti, căreia i s-au plătit 48.171 lei.

Iar contractul de lucrări a fost atribuit, pe 4 septembrie 2020, firmei câmpulungene Siacons Eurotrust, pentru suma de 219.317 lei. Lucrarea a fost finalizată la preţul de 192.361 lei.

Deşi fostul primar a cheltuit nişte bani pe documentaţii prin care i se recomanda, înainte de toate, să fie asigurată rezistenţa şi stabilitatea imobilului, acesta a optat pentru o reabilitare exterioară a imobilului. Lucarea care presupunea: refacerea tencuielii, zugrăvirea faţadei şi recondiţionarea tâmplăriei.

Din documentaţie a reieşit o valoare de cinci ori mai mare a lucrărilor

Din documentaţie a reieşit o valoare de cinci ori mai mare a lucrărilor de care era nevoie pentru adevărata „Consolidare şi reabilitare exterioară a construcţiei existente în strada Negru Vodă, nr.113 / strada Republicii, nr.20”.

1.031.500,43 lei, aceasta era valoarea rezultată din D.A.L.I. comandată de Primărie. Clădirea pregătită de o aşa-zisă renovare, la al cărei parter din strada Republicii funcţionează „Casa Vacanţei” şi Merceria „Firul Roşu”.

Nu este monument istoric – nu figurează pe Lista Monumentelor Istorice

Nu este monument istoric – nu figurează pe Lista Monumentelor Istorice din 2015. Dar este parte componentă a Sitului urban „Oraşul Istoric Câmpulung”, datând din secolele XIII-XX.

„Imobilul se află în zona de protecţie a unui monument istoric, respectiv Ansamblul Bisericii Catolice „Sfântul Iacob – Bărăţia”, cu datare din secolele XIII-XVIII.”

Construcţia, care are o faţadă pe Negru Vodă, la numărul 113, şi o faţadă, pe Republicii, la numărul 20, cu o mărime considerabilă, la care adăugăm degradarea accentuată, necesita o investiţie pe măsură: 1.031.500,43 lei.

Totalul proiectului în anul 2019, din care construcţiile şi montajul, 729.744,16 lei.

Lipsa de întreţinere, în decursul timpului, a generat „starea rea de conservare generală” a clădirii cu subsol, parter şi trei etaje, stare prezentată astfel în rezumat:

„Faţadele prezintă suprafeţe de dimensiuni mari pe care tencuiala este căzută în întregime. Și porţiuni de tencuieli desprinse, ce pun în pericol siguranţa pietonilor.

Pe calcanele laterale, zidăria de cărămidă a fost lăsată aparentă încă de la construirea imobilului. Iar factorii climatici pot afecta în timp calitatea materialelor constructive neprotejate.

Imobilul a suferit următoarele lucrări de intervenţie. Pe faţada spre strada Republicii, tâmplăria originală a fost înlocuită cu tâmplărie PVC. La etajele I-III, la fel tâmplăria aferentă spaţiilor comerciale de la parter, de pe ambele faţade la stradă, au fost înlocuite.

Spaţiul comercial de pe strada Negru Vodă a fost refinisat, iar terasa de acces din stradă a fost placată cu gresie ceramică.” Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști

O unitate militară din Argeș angajează soldați și gradați profesioniști. Începând cu data de 16 mai 2024, Batalionul 33...

Alte știri din aceeași categorie