10.2 C
Campulung Muscel
duminică, 12 mai, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post.

Cele mai delicioase napolitane cu caramel și nucă este preferata tuturor, pe bune.  Este o rețetă veche, foarte ușor de făcut și este super delicioasă. Îmi place și mie la fel de mult pentru că are în compoziție două dintre ingredientele mele preferate: caramel și nucă. Ca să nu vă mai spun că este una dintre prăjiturile copilăriei noastre așa că n-avem cum să n-o iubim.

CITEȘTE ȘI. Reduceri imense de Azi la LIDL. Produsele cele mai căutate de români se vând ca pâinea caldă

Ingrediente necesare:

  • 5 foi napolitană
  • 250 g nucă măcinată
  • 400 g zahăr
  • 200 g margarină
  • 1 ceașcă apă caldă

CITEȘTE ȘI. Secretul ca mâncarea de spanac, să iasă foarte gustoasă și cremoasă

Mod de preparare:

Într-o cratiță cu fund dublu sau bază mai groasă, topim zahărul. Când zahărul capătă culoarea caramelului, adăugăm nuca, amestecăm și turnăm apa caldă.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post

Gătim timp de 2-3 minute, amestecând continuu. Luăm de pe foc și, amestecând continuu, adăugăm și margarina. Aveți grijă să nu lăsați prea mult compoziția în cratiță pentru că se va întări.

CITEȘTE ȘI. Puține gospodine știu asta! Cât timp poți păstra sarmalele în frigider!

Umplem foile de napolitană:

Peste prima foaie întindem 1 /4 din cremă, așezăm a doua foaie peste care întindem încă 1 /4 din cremă. Procedăm în acest fel până se termină foile și crema. Ultimul strat trebuie să fie cel de foaie, peste care punem o greutate.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

Notă: Atunci când adăugați ingredientele în cratiță, nu uitați să amestecați continuu pentru a nu se lipi de baza acesteia. Nu lăsați prea mult crema să se răcească deoarece riscați să se întărească.

CITEȘTE ȘI. Super oferte la Carrefour în zona Carusel. Produse până la 5 LEI

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală. CITEȘTE ȘI: Argeșul pe...

Alte știri din aceeași categorie